Dünya
07 Kas 2022 10:11 Son Güncelleme: 07 Kas 2022 10:16

Alman gazetesinden dikkat çeken ilan: Fişi çek Türkiye'ye tatile git

Son aylarda Avrupalıların enerji krizi nedeniyle kışı Türkiye’de geçireceklerine dair haberlere bir yenisi daha eklendi.

Almanya’nın önde gelen yayın organlarından biri olan Bild’in ücretli dijital platformu Bildplus, düzenlediği yarışmada enerji krizine vurgu yaparak, Türkiye’de dört haftalık tatil ödülü vereceğini açıkladı. Son dönemde Avrupa’da yaşanan enerji sorununa da atıfta bulunan ilanda, “Fişi çekin, ısıtıcıyı kapatın, enflasyonu unutun ve Almanya’daki soğuk kış günlerinden kaçın. Ofisinizi sahile taşıyın. Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi mi geliyor? Bu Rüya artık gerçekleşecek. Sizi Türkiye’nin güzel sahil kasabası Side’ye uzun süreli bir tatile gönderiyoruz” ifadeleri dikkat çekti. Side’de yer alan otelde konaklama, uçuş bileti ve her şey dahil dört haftalık uzun süreli tatil kazanma fırsatı sunduğunu açıklayan Bild, yarışmayı kazanabilmek için ise Bildplus uygulamasına üye olma şartı getirdi.

İSTANBUL DİKKAT ÇEKİYOR

Hürriyet’ten Gamze Şener’in haberine göre, Almanya’da market satışlarında, çekilişlerde ya da yarışmalarda verilen ödüllerde Türkiye tatili daha önce de gündemde yer almıştı. Ülkede ucuz ürün satan marketlerden biri olan Lidl, 599 Euro’ya 22 günlük Türkiye tatili sattığını duyurmuştu. Alman basınında yer alan haberlerde de ucuz tatil yapılabilecek yerler arasında Türkiye öncelikli ülkelerden biri olarak gösteriliyor. Sadece güneydeki tatil bölgeleri değil, İstanbul da önerilen lokasyonlar arasında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılında Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin sayısı 2021 yılı ilk 9 ayına göre yüzde 87.13 artış göstermişti. 40 milyon turistin geldiği ocak-eylül döneminde Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke 4 milyon 527 bin ile Almanya oldu. Son olarak eylül ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55.84 artış kaydedildiği belirtilmişti.

‘ENERJİ KRİZİ ETKİSİ İŞİN MAGAZİNİ’

Türk yetkililer, kasım ayındaki doluluk oranlarına ilişkin pozitif beklenti içinde olduklarını belirtirken; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha önce yaptığı açıklamada, enerji krizinin etkisiyle gelecek yabancı turistlerle ilgili, “Avrupa’daki enerji kriziyle rezervasyonlar patlayacak haberleri bizim için işin magazini. O anlamda bir patlama beklemiyoruz. Turist size yaptığınız tanıtımlarla geliyor. İşimizi iyi yapıyoruz, gelen misafiri mutlu ediyoruz. Bu yüzden kış ayları daha iyi geçecek. Kayıpları pazarları çeşitlendirerek karşılıyoruz” demişti.