Gündem
06 Kas 2014 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Alman gazeteciden şok itiraf; CIA haberi yazdı ben imzamı attım!

Ortadoğu uzmanı Alman gazeteci Ulfkotte, dünyaya yön veren haberlerin CIA tarafından yaptırıldığını açıkladı.

Alman gazeteci Udo Ulfkotte'den şok açıklamalar geldi. Russia Today TV'ye konuşan Frankfurter Allgemeine Zeitung'un eski editörü, dünya gündemine yön veren önemli televizyon kanalları ve gazetelerin yaptığı haberlerin CIA tarafından çarpıtılıp yönlendirildiğini söyledi. Ulfkotte'nin açıklamaları şöyle:

- Oklahoma beni, Amerika yanlısı haberler yaptığım için 'Onur Vatandaşı' ilan etmişti. Amerika yanlısı haberlerimde de hep CIA tarafından yardım gördüm.

- Alman Gizli Servisi BND, CIA tarafından kurulmuştur. Bu beyler, Frankfurt'a Frankfurter Allgemeine için bana Kaddafi ve Libya üzerine bir haber yazdırmak için geldiler. Kaddafi'ye yönelik hiçbir bilgim olmamasına rağmen haberi yaptım. Ama bana her şeyi verdiler, sonuçta onların hazırladığı haberin altına sadece benim adımın konması gerekiyordu, tamamıyla BND'nin eseri bir haberdi. Buna gazetecilik diyebilir misiniz? Gizli servislerin haberin tamamını yazdığı bir gazetecilik?

- Kaddafi'nin Rabtha'da kimyasal gaz üretimi için fabrika kurmasına yönelik bir haberdi. Bu haber Frankfurter Allgemeine'da çıktıktan sonra tüm dünyanın televizyon ve gazetelerinde de yer aldı. Büyük ihtimalle böyle bir fabrika hiç olmamıştı. Tabii hangi haberin yer alıp hangi haberin almayacağına gizli servistekiler karar verdikten sonra özgür gazetecilik olmuyor.