Gündem
11 Kas 2014 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Alman gazeteciden müthiş iddia: CIA'ye çalışan Türk gazeteciler biliyorum!

Frankfurter Allgemeinzeitung'un eski yayın yönetmeni Udo Ulfkotte, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Alman gazetesi Frankfurter Allgemeinzeitung'un yıllarca yayın yönetmenliğini yapmış Udo Ulfkotte, Yaz Boz'a şok açıklamalarda bulundu.

Alman İstihbarat Örgütü BND'nin aslında CIA'nın yavrusu olduğunu belirten gazeteci Türkiye'de birçok gazetecinin BND ve CIA'ya çalıştığını söyledi. Ulfkotte, A Haber'deki Yaz Boz programına özel şu açıklamaları yaptı:
YAZI BAŞINA 20 BİN $
Milyarlarca dolarla finanse edilen ve yabancı gazetecileri etkilemeye yarayan, Amerikan Savunma Bakanlığı'nın programları vardır. Bu gazetecilere Türk gazeteciler de dâhildir.
ABD'nin istediği konularda yazı yazanlar 5 bin-20 bin dolar arasında para kazanır.
Bu programlar Türkiye'de de bulunmakta. Ayrıca gizli olarak Amerikan gizli servisleri de bu tarz programlara sahip. CIA için çalışmış 100'den fazla Alman gazeteciyi ismen biliyorum.
Türkiye'de de bu rakam kesinlikle doldurulmuştur. Yani Türk gazetecilerin de isimleri ABD gizli servislerinin maaş bordrolarında geçiyordur.
ECONOMİST'İN AJANLARI
Birçok İngiliz muhabir hem Amerikan hem de İngiliz gizli servisler için çalışır. Bunun en iyi örneği Economist'in muhabirleri. Onlara temasa geçerseniz sadece Economist'in veya Los Angeles Times'in bir gazetecisi ile değil aynı zamanda CIA gibi bir ABD istihbarat servisinin çalışanı ile konuştuğunuzu aklınızdan çıkarmayın.