Gündem
27 Oca 2011 07:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

''ALLAH'TAN KORKMAYANDAN KORKUMUZ YOK'' VADİ EKİBİNDEN ALMANYA'YA MESAJ!

Necati Şaşmaz, Kurtlar Vadisi Filistin'in için neler söyledi?

Necati Şaşmaz, Kurtlar Vadisi Filistin’in engellenemeyeceğini söyledi!

Sinema oyuncusu Necati Şaşmaz, "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin Almanya’da yasaklanması ile ilgili, "Allah’tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah’tan korkusu olana da saygımız vardır. Hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani (film) izlenecektir" dedi.
Şaşmaz " Almanya’da 27 Ocak Perşembe günü izleyiciyle buluşması planlanan ’ filmin gösteriminin durdurulmasına ilişkin soruları yanıtladı. Filmin mutlaka gösterime gireceğini söyleyen Şaşmaz, "Almanya’da yasaklanması söz konusu. İnşallah (filmi) gireceğiz. Davamızı açtık, üst kurulları var onların. Üst kurul bakalım ne diyecek, ondan sonra sonuçlanacak. Kasti bir durum yok. Ama hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani izlenecektir. Çünkü sansüre karşı olan Avrupa’nın sansür yapması kendilerine yakışmaz" dedi.

"TEPKİNİN NEDENİ GERÇEKLER"

Bir gazetecinin, ’Hollywood filmlerine baktığımızda hiçbir şekilde hiçbir konuya yasaklama gelmezken, Türk filmlerine neden bu tür yasaklamalar geliyor’ sorusunu Şaşmaz, "Sanırım içeriğinden kaynaklı bir şey. İçeriğinde biz ezilmiş halkın tarafında oluyoruz. Yani bugüne kadar kameranın bize gösterdiği taraf, taşların kameraya atıldığı taraftı. Şimdi en son teknolojik silahların atıldığı tarafı gösterdiğimiz için, yani bombanın düştüğü yeri gösterdiğimiz için sanırım bu tepkiyi aldık. Ama bu susturulamaz bir gerçek" diye yanıtladı.
 
"BİZ MAZLUMUN YANINDA OLDUK"

Şaşmaz, ’Ezenleri ezdiğiniz için diyebilir miyiz’ sorusuna ise, "Hayır onu demeyelim de; biz mazlumun yanında olduğumuz için ve zalimin zulmü bitinceye kadar mazlumun yanında olduğumuz için ve bunu da bildikleri için en fazla yapabilecekleri şey, en değerli yapabilecekleri şey, kendilerince bilinmeyi ve görsel sansürü sağlamak onlar için. Çünkü bu görsel, bize görünmeyeni gösterecek insanların bilinçlenmesine engel olacaklar. Her zaman bu yapılmıştır, yine yapılmaya çalışılıyor. Ama sansürle de olsa biz duruşumuza devam edeceğiz" cevabını verdi.
 
"ALLAH’TAN KORKMAYANDAN KORKUMUZ YOK"

Filmin hedef kitlesi sorulan Şaşmaz, "Hedef insanların tüm (filmi) gireceğimiz ülkelerde, bütün bu ülkelerde sevilerek ve beğeni ile izlenmesi ve nihayetinde bilinçlenilmesi için" diye konuştu.

Necati Şaşmaz, ’İsrail’den korkmuyor musunuz’ sorusu üzerine, "Biz daha önce de söyledik, tekrar söyleyelim. Allah’tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah’tan korkusu olana da saygımız vardır" dedi.

ALMAN DENETLEME KURUMUNUN YAPTIRIMI YOK

Senarist Bahadır Özdener ise , “Büyük ihtimalle yarın Almanya’da vizyona gireceğiz. Avukatlarımız gerekli başvuruları ve itirazları yaptılar. Bu zaten hukuka aykırı bir karardı” dedi.

Filmin yarın önce Almanya’da sonra da bütün Avrupa’da gösterime gireceğini söyleyen Özdener, “Bazı sinema salonları, filmle ilgili bu husus devam etse bile göstereceklerini beyan etmişler dağıtımcımıza. Alman Denetleme Kurulu’nun bir yaptırım yapma hakkı yok. Hiçbir denetleme kurulu hiçbir filmi yargılayamaz ve hüküm veremez” şeklinde konuştu.
 
Filmin Türkiye ve İsrail arasında bir krize yol açıp açmayacağı yönündeki gazetecilerin sorusuna ise Özdener, “Ben daha kriz yanlısı birisiyim, yönetmenimizden farklı olarak. Türkiye ile İsrail arasında 1948’den beri konuşulmayan ilişkiler var. Umarım filmimiz kendi misyonundan öte bunların konuşulmasına fırsat verir” yanıtını verdi.