Gündem
15 Eki 2012 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

"ALLAH RAPORDA NETİCE ALINSIN DİYE ..." TURGUT ÖZAL İLE İLGİLİ EZBER BOZAN AÇIKLAMA!

İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal'ın mezarının açılmasıyla başlayan şehitlik tartışmalarına açıklık getirdi

İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül, Samanyolu Haber’de yayınlanan Haber Özel programında şehitlik kavramına açıklık getirirken, bugünlerde mezarının açılmasıyla beraber gündeme oturan 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal ’ın şehit sayılıp sayılamayacağı da konuştu.

Turgut Özal’ın naşının incelendiğine dikkat çeken Akgül, Özal’ın zehirlendiğinin kesinleşmesi halinde nasıl bir hüküm verileceğini de anlattı.

Akgül’ün konuşmasından satır başları:

“Rahmetli Turgut Özal’ın naaşı inceleniyor, eğer zehirlendiği ortaya çıkarsa biz hocalar olarak gönül rahatlığıyla şehit diye biliriz. İlla kurşunla öldürülmesi lazım değildir şehit sayılabilmesi için, bunlara mazlumen öldürülenler grubundan şehittir diye biliriz.”

“Gayr-ı Müslim’inde vücudu çürümeyebilir”

“Türk milletinin iki özelliği vardır; birincisi bu millet çok büyük insan yetiştirir, ikincisi ise hayattayken o büyük adamın kıymetini bilmez. Yakın tarihimizde bunun örnekleri çok Menderes ve Özal bunlardandır. Allah imtihan sırrını bozmamak için bazen günahkar hatta Gayr-ı Müslim olanın vücudunu çürütmeye bilir. Sadece çürümemiş olması şehitliğin delili olarak ileri sürülemez.

Özal, zehirlenmişse şehittir!

“Hem Müslüman, hem vatanına milletine hizmet etmiş, hem de mazlumen öldürülmüşse buradaki çürümemeyi bir mesaj olarak insanların bunu alması gerekir. Belki bugün terdütümüz olsa da yarın rapor açıklanınca şehittir ve Allah katındaki değerinden dolayı küçük bir mükafat olarak onun vücunu çürütmemiştir diye biliriz.”

“Allah raporda netice alınsın diye naaşı çürütmemiş olabilir”

“Mezar açılmadan önce vücudu çürümüştür zor delil ederiz açıklamaları yapılırken, açıldıktan sonra ise delil elde etmenin kolay olduğunu söylediler. Bu Allah’ın hem rahmetliye bir lütfu hem de bu millete bir nimetidir. Çünkü Allah her şeyi önceden gördüğü için çürütmemiş ve bu raporda netice alınsın istemiş olabilir. Kesin diyemem, haşa! Olabilir onu da rapor da göreceğiz. Eğer zehirlendiği ortaya çıkarsa şehit olduğuna kesinlikle hükmederiz.”

Samanyoluhaber