Gündem
16 Tem 2012 14:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

ALKOLSÜZ FESTİVAL EMRİ ANKARA'DAN! TARAF'TAN ŞOK İDDİA!

Efes'in ismini çektiği, alkollü içki satışının yapılmadığı festival sona erdi. Bilgi Üniversitesi'ne sadece belediyeden değil, Ankara'dan da baskı yapıldı

"Eyüp'te bira festivaline hayır" diyenler kısmen başarıya ulaştı; One Love Festivali'nin 11'incisi sponsor firma Efes'in son anda ismini çekmesiyle ve alkollü içki satışı yapılmadan tamamlandı. Üniversite kulislerinde ise, içki satışı yapılmamasında mütevelli heyetine Ankara'dan gelen üst düzey telefonun etkili olduğu konuşuluyor.

Eski ismi Efes One Love olan festivale yönelik ilk tepkiler haziran ayının son haftasında başladı. Organizasyonun gerçekleştirileceği Bilgi Üniversitesi Santral Kampusu'nun Eyüp ilçesi sınırları içinde olması ve Ramazan ayının yaklaşması gibi gerekçelerle yürütülen "Eyüp'te bira festivaline hayır" kampanyası, Facebook ve Twitter'da büyürken festivalle ilgili "bira ve fuhuş festivali" ibareleri kullanıldı. Valilik önünde protesto gösterileri gerçekleştirildi, Yeşilay festivalin iptali için başvuru yaptı. Sonunda, festivale bir gün kala Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncuoğlu "hassasiyetlerin gerekli mercilere iletildiğini ve temaslar sonucu Efes isminin festivalden çekildiğini" duyurdu.

"Sizin için iyi olmaz"

Festival günü ise Eyüp Platformu, sabah saatlerinden itibaren "İçki kötülüklerin anasıdır" "Eyüp'ü kirletmeyin" gibi pankartlarla kampusun etrafını çevreledi. Türk bayraklarıyla gelen grubun tekbir sesleri sahnedeki gruplarının söylediği şarkılara karıştı. Festivalde içki satışı yapılmayacağı ise organizasyonun sponsoru Efes Pilsen tarafından şöyle duyuruldu: "Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılamayacaktır.

TARAF