Magazin
22 Şub 2016 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Alkollü araç kullanan ünlü oyuncuya hapis cezası!

Alkol muayenesinde 2.86 promil alkollü çıkan ünlü oyuncu, iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Muhteşem Yüzyıl da dahil olmak üzere pek çok dizide boy gösteren başarılı ve yakışıklı oyuncu Pamir Pekin, son olarak Hülya Avşar’ın klibinde boy göstermiş ve Avşar yakışıklı isme olan hayranlığını dile getirmişti.

Pamir Pekin, Beşiktaş Caddesi üzerinde yapılan bir trafik çevirmesinde alkollü araç kullandığı fark edilince hakkında işlem yapıldı.

Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmada ifadesi alınan yakışıklı oyuncu; ““Suçlamayı kabul ediyorum. Fakat alkol oranım çok yüksek çıktı. Bu duruma polisler bile şaşırdı. Küçük bir rakı şişesini arkadaşlarla içtik. Bu kadar alkollü olduğumu tahmin etmiyordum. Suç kastım yok” şeklinde konuştu.

İKİ YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Pekin hakkında yürütülen soruşturma sonunda ‘Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanmak’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, oyuncu suçlamayı kabul ederek pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme, suçun kanıtlandığına karar vererek Pekin’i 55 gün hapis cezasına çarptırdı. İyi hali ve sabıkasız oluşu göz önünde bulundurularak ceza indirildi ve 25 gün hapis cezasına çevrildi.

Hükmü geri bırakan mahkeme aynı suç beş yıl boyunca işlenmezse bu olayın Pamir Pekin’in sicilinden silinmesine hükmetti.