Gündem
27 Mayıs 2013 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

ALKOL YASAĞINA EFE RAKI'DAN ŞAŞIRTAN DESTEK!

Meclis'te alkol yasağı ile ilgili düzenleme Türkiye'nin önemli alkollü içecek firmaları arasında yer alan Efe Alkollü İçecekler'i rahatsız etmedi.

Mey İçki'nin sahibi Diaego'nun 'hayal kırıklığı yaşıyoruz' açıklamasının tersine Efe İçecek yetkilileri yeni durumun kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini savundu.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, "Reklam ve tanıtıma ilişkin yeni düzenlemelerin faaliyetlerimizi önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığını görüyoruz" ifadesini kullandı. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Yapılan düzenlemelerin alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor ve yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz. Pek çok ülkede, özellikle AB’de benzer, hatta daha sert düzenlemelerin olduğunu ve ilgili sektörlerin faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini görüyoruz."

Açıklamasında Diaego'ya yönelik eleştirilerde de bulunan Demirtaş, "Türkiye’de rakı piyasasında hakim durumda bulunan şirketin, kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz. Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz" dedi.

DIAEGO NE DEMİŞTİ?

Mey İçki'yi 2011 yılında 2.1 milyar dolara alarak Türkiye pazarına giren İngiliz içki devi Diaego, daha önce yaptığı açıklamada yeni durumdan hayal kırıklığı yaşadıklarını duyurmuştu.

Açıklamada, "Mey İçki’yi 2011’de satın alırken yalnızca güçlü alkollü içki markaları olan bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden ve istikrarlı düzenleyici mevzuatı olduğunu öne süren bir ülkeye yatırım yaptık. Tasarının bu şekilde hızla yasalaşması bizim için sürpriz ve hayal kırıklığı oldu" ifadeleri kullanılmıştı.