Gündem
18 Ağu 2022 09:20 Son Güncelleme: 18 Ağu 2022 09:24

Alkol ve sigara zamlarını duyuran Özgür Aybaş'a ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı, CİMER'e yapılan şikayetin ardından Özgür Aybaş'a 'zamları markalara göre duyurduğu' ve 'sosyal medyada yayınladığı fotoğrafta marka görünmesi' gerekçesiyle ceza tebligatı gönderdi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'a, alkollü içkilere zamları markalara göre duyurması ve sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğrafta bira markasının görünmesi gerekçesiyle ceza kesildi. Aybaş gelen sigara ve alkol zamlarını Twitter hesabından duyuruyordu.

Aybaş, zamları olduğu gibi cezayı da sosyal medya hesabından duyurdu.

Aybaş’ın 31 Temmuz'da Twitter’dan “Köyde erken kalkıyor insan, sabah birası candır” notuyla paylaştığı içkili fotoğraf 9 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tütün ve Alkol İdaresi Başkanlığı, fotoğraf ve zam duyurularını gerekçe göstererek Aybaş’a tebligat gönderdi. Başkanlık, Aybaş’ın ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü’ hakkındaki kanunu ve ‘Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar’ hakkındaki yönetmeliği ihlal ettiği belirtildi.

50 BİN İLE 250 BİN TL ARASINDA CEZA

Özgür Aybaş, tebligatı Tiwettar'dan şu notla paylaştı: "TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’ndan Biraz önce Tebligat geldi Tütün ve Alkollü içkiler fiyat paylaşımı son tüketici ile paylaşım yapmanın yasak olduğu gerekçesi ile reklam yaptığım kanaati oluştuğundan 50 bin TL ile 250 bin TL arası idari para cezası Kesilecek.Cimere şikayet nedir la İçki içerken bardağın üzerinde içki firmasının ismi logosu olması dahi ceza gelen tebligatta ekte sunulmuştur."

İşte o fotoğraf: