CineRadar
27 Mayıs 2016 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:33

Alis’le Harikalar Diyarı’nda yeni bir macera yaşayın!

Yerli gişe komedilerinin buzdağına çarpıp battığı bir vizyon haftasındayız. 1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında, Nasıl Yani ve Abbas’ın Melekleri… Sanırım artık bir “sinemada gösterilebilecek film” kuruluna falan ihtiyacımız var çünkü bunlar meraklısının ancak DVD’de falan yakalaması gereken ucuz iş

O yüzden bu hafta sinemaya gidecek olanlara tavsiyelerimi yabancı yapımlar üzerinden yapıyorum ki aralarında Rüzgarın Oğlu ve Para Tuzağı gibi oldukça eli yüzü düzgün işler var. Fantastik severler için bu hafta tek seçenek Alis Harikalar Diyarında’nın devam macerası olan Aynanın İçinden…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden

James Bobin’in yönettiği ve Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska ile Rhys Ifans’ın oynadığı Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden (Alice Through the Looking Glass), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Alis, Londra’ya dönüş yolunda sihirli bir aynayla karşılaşır ve yeraltının fantastik dünyasında arkadaşlarıyla karşılaşır. Mirana, Alis’i zamana hükmeden Büyük Saat’in odasındaki Renkküreyi ödünç almak ve Şapkacı’yı kurtarmak üzere bir yolculuğa gönderir. Geçmişe giden Alis, zaman dolmadan önce Şapkacı’yı kurtarmak için amansız ve zorlu bir mücadeleye girer.

Para Tuzağı

Jodie Foster’ın yönettiği ve George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell ile Dominic West’in oynadığı Para Tuzağı (Money Monster), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



 TV sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn, her şeyini kaybetmiş kızgın bir yatırımcının stüdyoyu zorla ele geçirmesiyle kendilerini aşırı bir durum içinde bulurlar. Televizyonda milyonlara gergin ve zoraki bir canlı yayın sırasında, Lee ve Patty’nin günümüzün hızlı tempolu ve küresel piyasalarının kalbindeki bir komplonun ardında yatan gizemi açığa çıkarmak için öfkeyle ve zamanla yarışmaları gerekir.

Kronik

Michel Franco’nun yönettiği ve Tim Roth, Robin Bartlett, Michael Cristofer ile Bitsie Tulloch’un oynadığı Kronik (Chronic), Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kronik (Chronic) filmi bir bakımevinde ölüm döşeğinde yaşamakta olan yaşlı hastalarla ilgilenen bir erkek hemşirenin portresini çiziyor. David; zorlu, talepkâr mesleği gereği bir yandan hastalarıyla yakınlaşmak zorunda kalırken bir yandan da duygusal açıdan tükenmektedir. Özel hayatında sakin, çekingen, beceriksiz ve muhtaçtır. Omuzlarındaki yük dayanılmaz hale geldiğinde, yüzünü geçmişe dönmek mecburiyetinde kalacaktır.

Rüzgarın Oğlu

Stephen Hopkins’in yönettiği ve Stephan James, Jason Sudeikis, Jeremy Irons ile William Hurt’un oynadığı Rüzgarın Oğlu (Race), PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Rüzgarın Oğlu (Race), tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda efsanevi bir yıldız olan ve 1936 Olimpiyatları’nda Adolf Hitler’in Ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek dünya sahnesine çıkan Jesse Owens’ın gerçek ve etkileyici hikâyesini anlatıyor. Film, asıl adı James Cleveland olan Jesse Owens’ın olimpiyat efsanesi olma mücadelesini anlatırken izleyiciye cesaret ve ilham da veriyor.

1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında

Cenk Çelik’in yönettiği ve Erkan Zincir, Esin Yıldız, Cenk Hakan Köksal ile Yunus Emre Tekin’in oynadığı 1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında, Delivizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Mahmut ve Emrah, İstanbul’daki bekâr evlerinde öğrencilik hayatı yaşayan iki yakın arkadaştır. Mahmut bir gün sevgilisi Kezban’ı kaçırmaya karar verir. Çünkü Kezban’ın abisi Kürşat ilişkilerine onay vermemektedir. Emrah ailesinin Mersin’deki yazlığını ayarlar ve sevgilisi Yaprak’ı da yanına alır. Hep beraber Şahin marka modifiyeli arabalarıyla Mersin’e kaçarlar. Aksiyon ve komedi dolu bir maceraya atılırlar.

Memleket

Murat Saraçoğlu’nun yönettiği ve Şerif Sezer, Mehmet Karagöz, Osman Sonant ile M. Zeynep Atış’ın oynadığı Memleket, Avşar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Sular altında kalmış, terk edilmiş bir köyde, yaşlı köylü kadın Nene ekseninde dönen bir hikaye. Zaman mefhumunu kaçırmamak için, içten içe vakitleri kovalayan Nene Hatun, kocası Mehmet Pehlivan ve torunu Nar ile birlikte yaşamaktadır. Zaman zaman gelip geçen insanlar Nene’nin yalnızlığına bir parça eşlik eder. Toprak, zaman ve su ile bağlantılı insanlar, kesip atılamayan bir memleket tutkusu içinde yitip gitmemek için el ele vermişlerdir.

Cinni: Uyanış

Emre Aydın’ın yönettiği ve Eda Köksal, Gökçen Gökçebağ, Merve Deniz ile Birgül Kenarcı’nın oynadığı Cinni: Uyanış, Hangar Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Dilara, çocukluğu zorlu geçmiş, kendi halinde yaşayan, tercüman olduğu için evde calışan ve bu yüzden çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlayacaktır. Dilara, kendisine neler olduğunu, kimlerin O’na musallat olduğunu araştırırken, asıl gerçekle yüzleşir.

Nasıl Yani

Ayhan Özen’in yönettiği ve Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğur Can Akgül ile Ferdi Sancar’ın oynadığı Nasıl Yani, Orka Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Filmde, Dedelerine Da Vinci’den miras kalan Mona Lisa tablosunu satıp zengin olmayı hayal eden Tahir, Osman ve Taci hayallerini biraz ertelemek zorunda kalır. Çünkü başları yıllardır bu eserin peşinde olan Mafya babası Köpek Diş Kemal ile belaya girer. Dede Seyfi ise bu kargaşa içinde herkese müthiş bir oyun kurmaktadır. Filmin senaryosu, kısa filmleriyle sosyal medya fenomeni haline gelen Aykut Elmas, Ugur Can Akgül, Halil İbrahim Göker’e ait. 

Blinky Bill: Kahraman Koala

Deane Taylor’un yönettiği ve Yekta Kopan, Elif Acehan, Ziya Kürküt ile Ryan Kwanten’in seslendirdiği animasyon film Blinky Bill: Kahraman Koala (Blinky Bill The Movie), TMC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



 Genç ve maceraperest bir koala olan Blinky Bill’in en büyük hayali küçük bir kasaba olan Green Patch’den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir. Baba Bill bir süre önce Avustralya’nın çöllerinde kaybolmuştur ve onun sağ olduğuna inanan tek kişi Blinky’dir. Blinky, babasının nerede olduğu konusunda ipucu bulunca, kendisini Avustralya’nın tehlikeli ve vahşi doğasında macera dolu bir yolculuğun içinde bulur.

Abbas’ın Melekleri

Yusuf Atıcı’nın yönettiği ve Doğan Akkaya, Sinan Bengier, Kayra Şenocak, Dost Elver, Sevil Uyar, Berrak Deniz, Seda Mutlu, Şenol İpek, Bircan İpek, Ferdi Atuner, Aziz Özuysal ile Müjde Beyoğlu’nun oynadığı Abbas’ın Melekleri, Film Medya tarafından vizyona çıkarılıyor.



Abbas’ın Melekleri, köşeye sıkıştırılmış, pısırık bir mafya babasının başından geçen komik olayları konu alıyor. Aysel Göksu’nun yapımcılığında çekilen filmin senaryosu Ahmet Başımoğlu’nun hikâyesinden yönetmen Yusuf Atıcı tarafından yazıldı. Görüntü yönetmenliğini Bülent Eren, sanat yönetmenliğini ise Zeynep Tekin yapıyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden alınmıştır.