Polemik & Kulis
08 Ağu 2012 01:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

ALİ TEZEL'DEN ZAMAN YAZARINA JET YANIT; KEŞKE BUNLARI DA SORSAYDINIZ!

Günseli Özen Ocakoğlu'nun Zaman Gazetesi'nde kaleme aldığı sigorta tartışmasına Habertürk yazarı Ali Tezel'den yanıt geldi.

Günseli Özen Ocakoğlu’nun Zaman gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı SGK, yapımcılar ve oyuncular üçgeninde alevlenen sigorta tartışmasına ilişkin yazısına, tartışmanın fitilini ateşleyen Habertürk yazarı Ali Tezel’den yanıt geldi.

İşte Tezel’in Ocakoğlu’na cevabı:
"Günseli Hanım, SGK ve yapımcılarla ilgili yazınızı okudum...

Keşke o SGK yetkilisine sorsaydınız;

1-Madem Ali Tezel’in dedikleri yazdıkları yalan veya doğru değil tekzip ettiniz mi?

2-Haftada bir gün yayınlanan dizi için oyuncular ve set ekibi günde 14-15 saat olarak 7 gün çalışıyor diyen yapımcı Fatih Aksoy’dur ve bu dedği de gerçektir... Söyler misiniz hangi set ekibi veya oyunca ayda 10 günden az çalışır. Hiç bir set ekibi ve sanatçı ayda 10 günden az çalışmadığı halde SGK; yapımcılara oyuncularınız ayda 10 günden az çalıştım diye beyanname imzalatın, primlerini siz değil sanatçılar kendi cebinden ödesinler teklifini yapmanız ayıptan da öte değil mi?

3-En son yayınladığınız genel yazı ile sosyal güvenlik sisteminde olmayan hususlar var gibi gösterip, dizi-film çalışanlarının nasıl 4/b yani Bağ-Kur’lu çalıştırır da primlerini kendi ceplerinden ödetirsiniz tüyosu verdiniz de sanatçıların primlerini işvereni dizi yapımcıları öder diyemediniz?

4-1 yıldan beridir devam eden SGK müfettişlerinin tüm dizileri incelemeye almasında hiç bir yapımcı defterlerini müfettişlere sunmadıkları halde sizinle toplantıyı nasıl yapabiliyorlar? Müfettişlere baskı yapıp ne yapımcılara ceza yazın ne de sanatçıları sigortalı yapın dediğinizi haberleştiren Ali Tezel haberini neden tekzip etmediniz de, müfettişler hakkında bu haberi kim sızdırdı diye soruşturma başlattınız?"