Gündem
15 Tem 2012 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

ALİ ŞEN'İN KAMERASI OFSAYTA DÜŞMÜŞ!

Bodrum'da seri hırsızlık olaylarının peşine düşen polis Ali Şen'den yardım istedi ancak ...

Bodrum’da geçen hafta gerçekleşen seri villa hırsızlığı olaylarının kamuoyuna yansımasının ardından savcılık talimatıyla polis ve jandarma ortak ekip oluşturarak villa soyguncularının peşine düştü.

Ünlü işadamı Ali Şen, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve Kuveyt Emiri’nin oğlu El Sabah’ın da mağdur olduğu soygunların ardından hem polis birimleri hem de jandarma birimleri çalışma başlattı. Bu çalışmalar sırasında olay yerlerinden delil toplamak amacıyla kriminal uzman ekipleri ayrıntılı inceleme yaparken, güvenlik birimleri işadamı Ali Şen’in evinde büyük bir sürprizle karşılaştı.

Soyguncuların kalabalık grup halinde ilçe dışından gelerek bir süre ilçede yaşayıp keşif yaptığı yönündeki bilgileri değerlendiren birimler, zanlıların eşgallerini belirlemek amacıyla ilçedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Soygunlarla bağlantılı olabilecek zaman dilimlerindeki tüm görüntüleri kare kare incelemeye başlayan güvenlik birimleri, görüntü almak için Şen’e başvurdu. Ancak Şen’in evinin korunmasında kullanılan kameraların yaklaşık 20 gündür bozuk olduğu ve bu nedenle soygunun gerçekleştiği sırada hiçbir kayıt yapılmadığı ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine, polis diğer mağdurlara ait villalardan görüntü elde etmek için girişimde bulundu.

Kameralara güvenmişti
Yalıkavak’ta birçok ünlü isme ait sıkı korunan 30 kadar villaya geçen hafta hırsız girdiği ortaya çıkmıştı. Hırsızların, Fenerbahçe’nin eski Başkanı, ünlü işadamı Şen’in villasından, içinde yaklaşık 4 bin dolar para bulunan kasa ile kulübün 100. kuruluş yıl dönümüne özel olarak hazırlanan 18 kırat altın ve safir kristalden yapılan bir kol saati çaldığı anlaşılmıştı.

Olayın ardından açıklama yapan Şen, site içerisindeki villasının sıkı korunduğunu söylerken, “Hırsızların bunu bir organizasyon yapmadan başarmaları çok güç. Burada güvenlik kameraları var. Kuveyt Emiri’nin oğlunun villasına giren iki-üç kişi ellerinde bıçaklar ve zincirlerle kameralara yansımış. Bu ne cürettir? İçeriden yardım olmadan bu tür hırsızlıklar mümkün değil” demişti.