Gündem
19 Tem 2011 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

ALİ NACİ KARACAN İSTİFA ETTİ! MİLLİYET VE VATAN'A KAYYUM GELİYOR!

Karacan emniyeti suiistimal gerekçesiyle kayyum atanması için mahkemeye başvurdu.

Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alan Karacan ve Demirören arasındaki ortaklık bitme noktasına geldi. Karacan yönetim kurulundan istifa etti, emniyeti suiistimal gerekçesiyle kayyum atanması için mahkemeye başvurdu.

Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Grubu’ndan 74 milyon dolar bedelle satın alan Demirören-Karacan ortaklığı bitme noktasına geldi.

Karacan Grubu, iki gazeteyi satın alan DK gazetecilik şirketinin yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etti. Şirketin 7 kişilik yönetim kurulunda 3 üye Karacan Grubu adına bulunuyordu.

GEREKÇE: EMNİYETİ SUİSTİMAL

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, karar alma yeter sayısı 5 olduğu ve istifalar sonrasında bu sayının altına inildiği için Karacan Grubu şirkete emniyeti suiistimal gerekçesiyle kayyum atanması için girişimde bulundu.

Karacan Grubu’nun konuyla ilgili olarak yeni Türk Ticaret Kanunu’nun fikir babası ve mimarı olan Ünal Tekinalp’ten görüş aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Karacan-Demirören arasındaki ortaklığın sorunlu olduğunu ve Karacan grubunun 7 milyon dolar vererek yönetimde eşit ortak gibi davranması nedeniyle iki grubun arasının açıldığını ilk kez Gazeteport aktarmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Karacan Ailesi’nin hukuk atağı, Demirören Grubu ile masaya oturmak ve şu ana kadar harcadıkları parayı geri almak olarak yorumlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Habertürk gazetesinde de Demirören’in DK Gazetecilik aleyhine ortağından habersiz İstanbul 12. İcra Müdürlüğü’nde icra takibi yaptığığı ve yine ortağından habersiz Milliyet, Vatan ve diğer markalar üzerine haciz koydurduğu ileri sürülmüştü.