Gündem
13 Haz 2018 09:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

‘Ali Koç’u tahmin ettim’ diyen Gani Müjde’den ilginç seçim analizi

Senarist ve yapımcı Gani Müjde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla liderlere gösterilen ilgi alaka ve eğilim taraması sonuçlarını paylaştı.

Müjde ardı ardına yaptığı paylaşımların seçim sonuçlarını yansıtmadığının altını çizerken, toplum eğilimlerinin önemli bir veri sunduğunu da belirtmeden geçmemiş. Gani Müjde yine benzer bir tarama sonrasında Fenerbahçe Başkanlığını Ali Koç’un kazanacağını tahmin ettiğini söylüyor.

İşte, Müjde’nin paylaştığı o taramayla ilgili tweetleri:

"Öncelikle bu bir seçim anketi değil. İlgi alaka ve eğilim taraması. Bu yüzden seçim sonuçları böyle çıkar gibi bir iddiam yok. Ama toplum eğilimlerini çok iyi gösteriyor. Örneğin bir gece önceden ben Ali Koç'un kazanacağını biliyordum.

İşte son haftanın lider performansları:



“Bu sosyal medya abicim” diyenler bu tabloya iyi baksınlar. 2013’ten bu yana taramalarda hep Erdoğan'ın ezici üstünlüğü var. Her seçim dönemi diğerlerini ezmiş. Bir kez Ekmeleddin Bey ilgi toplamış, o da adaylığı açıklandığında… Ama seçim günü Erdoğan aynı oranda üstte görünüyor.


Bu da en son tarama sonuçları… Ama şu da bir gerçek bu tabloya Erdoğan lehine en az bir Yüzde 40 eklemek gerek. Hem Tayyip Erdoğan usta bir siyasetçi ve tüm kozlarını oynamadı hem Ak Parti seçmeninin yüzde 40’ı sosyal medya kullanmıyor. Her adaya başarılar diliyorum."