Spor
26 Haz 2021 18:39 Son Güncelleme: 26 Haz 2021 18:57

Ali Koç yeniden Fenerbahçe başkanı oldu

Fenerbahçe’de 6 bin 459 oy alan Ali Koç, yeniden başkan seçildi.

Fenerbahçe'de seçimli genel kurulda 6459 oy alan Ali Koç, yeniden başkan seçildi.

Fenerbahçe'nin olağan seçimli genel kurul toplantısının ardından seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Koç'un ikinci dönemi resmen başladı.

Başkanlık seçimlerinde toplam 6682 oy kullanıldığı açıklanırken, kulüp tarihinde ikinci kez Ülker Stadı'nda düzenlenen kongrede saat 10:00'da başlayan oy kullanma işlemi, 17:00 itibarıyla son buldu.

Oy kullanma süresinin dolmasının ardından sandıklar, görevliler tarafından açıldı. Burada 38 sandığa atılan oylar, tek tek sayılarak tasnif edildi.

Ali Koç'un 2. dönemi olacak

Seçime tek aday olarak giren Ali Koç, Fenerbahçe'de 2. dönemi için üyelerden oy istedi.

Üç yıl önceki seçimde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında oy kullanma hakkına sahip 26 bin 2 kişiden 21 bin 350 kişi oy kullanmış ve bu oyların 16 bin 92'sini elde eden Ali Koç, sarı-lacivertlilerin 33. başkanı olmuştu.

Yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçildi

Kongrenin ikinci gününde başkanlık seçiminin yanı sıra yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçildi.

Başkanın yanı sıra yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arşiv kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçiminin ardından seçim sonuçları açıklandı.

Adaylığını duyuran Eyüp Yeşilyurt seçime giremedi

Fenerbahçe'de başkan adaylığını duyuran Eyüp Yeşilyurt, seçme giremedi.

Gerekli imza şartını yerine getiremediği için seçime giremeyeceğini açıklayan Yeşilyurt'un yanı sıra aday olacağını duyuran Engin Verel de bu kararından vazgeçtiğini bildirmişti.

ETİKETLER
#ali koç #fenerbahçe