Spor
19 Tem 2023 21:14 Son Güncelleme: 19 Tem 2023 21:30

Ali Koç, 25 milyonluk yıldızı bedavaya getirecek

Transfer bombalarını üst üste patlatan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldız Tete'nin peşine düştü. Ukrayna'daki savaş nedeniyle sözleşmesini fesheden ve bonservisini elinde bulunduran Tete, Fenerbahçe'nin ilk teklifine sıcak baktı.

Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Rodrigo Becao transferleriyle yeni sezona bomba gibi hazırlanan Fenerbahçe'de gündeme yepyeni bir isim geldi.

Kadrosunda büyük bir yapılanmaya giden ve bu sezon adeta yeni baştan yaratılan Fenerbahçe son olarak kadrosuna Udinese'de forma giyen Rodrigo Becao'yu kattı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Profesyonel futbolcu Becao'nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü Udinese ile görüşmelere başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Becao transferiyle savunma hattını sağlama alan Fenerbahçe'de hücum hattı için yeni bir isim gündeme geldi. Shakhtar Donetsk'in 2019'da yılında 15 milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı Tete için kollarını sıvayan Fenerbahçe transferde çok önemli bir aşama kaydetti.

Tete, Ukrayna’daki savaş nedeniyle FIFA’nın yabancı oyunculara tanıdığı hakkı kullandı ve 31 Aralık’ta bitecek sözleşmesini feshederek boşa çıktı. Shakhtar Donetsk kariyerinde 108 maçta görev alan Tete 31 gol ve 15 asist üretti.

İLK TEKLİFE SICAK BAKTI

Brezilyalı Tete ile ilk transfer görüşmesini gerçekleştiren Fenerbahçe oyuncudan olumlu geri dönüş aldı. Tete'ye Fenerbahçe dışında İskoç devi Celtic de talip oldu.

 

ETİKETLER
#ali koç #ukrayna #tete