Kitap
10 Oca 2014 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Ali Kırca'nın haber editöründen yeni roman: Venüs

Çocuklarını yastıkla boğarak öldüren ve kalkıştığı intiharı beceremeyen bir annenin hayat hikayesini bu kitapta bulacaksınız.

Yukarıdaki başlığı okuyan roman severlerin kafası karışmış olabilir. Çünkü şu anda raflarda olan Venüs adlı bir roman var. Yazarı da bir kadın. Peki başlıktaki Ali Kırca şu ünlü anchormenimiz olan, “Haber editörü mü yazmış yani raflardaki bu romanı?” diye gelen soruları duyuyorum.
Evet, o kadın romancımız Ali Kırca’nın sunduğu haberlerin bir dönem editörlüğünü de yapıyordu. Şebnem İşigüzel…
Şebnem İşigüzel, son romanıyla da okurların gönlünü çalmayı başarırken, biz kendisi ile ilgili küçük bir detayı öne çıkararak sizin dikkatinizi çekmeye çalıştık. İşigüzel, atv’nin ilk kurulduğu yıllarda yanılmıyorsam yani 1996 olmalı, Ali Kırca’nın haberlerden sorumlu olduğu dönemde editör olarak görev yapıyordu.
Şimdi ise yazdığı romanlarla hayatını sürdüren Şebnem İşigüzel’in Venüs’ünü okumalısınız. Farklı bir kurmaca tekniğini kullanan İşigüzel’in keyifli bir anlatım yapısı var.
Çocuklarını yastıkla boğarak öldüren ve kalkıştığı intiharı beceremeyen annenin “deli doktoru” na kendi hayatını anlatması; bu hayatın içindeki hayatların ilgi çekici diğer hikayeleri ile örülmüş bir roman Venüs. 
Osmanlı’nın son dönemlerinde Balkanlar’dan İstanbul’a gelen ailesi ile sarayına Afrika’dan hadım edilerek getirilen Nergis kesişen hayatları akıcı ve esrarlı havada okura ulaşıyor.