Televizyon
01 Haz 2021 09:27 Son Güncelleme: 01 Haz 2021 09:39

Ali Eyüboğlu Kanal D'nin yeni yarışmasını duyurdu!

Ali Eyüboğlu, Kanal D'de ekrana gelecek "Operasyon 41" yarışmasının detaylarını okurlarına aktardı.

Yürüyüş yaptığı Ormanya Doğal Yaşam ve Tabiat Parkı'nda tesadüfen yarışma ekibi ile karşılaştığını söyleyen Eyüboğlu, "Operasyon"un format sahibi Bekir Gündoğdu’yla sohbet edip, yarışma hakkında bilgi aldığını yazdı.

Ali Eyüboğlu'nun aktardığına göre Bekir Gündoğdu yarışma hakkında şu bilgileri verdi:

“Operasyon, gittiği şehrin plaka numarasını kod olarak kullanan, formatı yerli bir yarışma. Yakında Kanal D’de başlayacak ‘Operasyon’, silah tutkusunu spora çeviren, bio plastik boncuk mermileri doğada eriyen, hiçbir canlıya ve doğaya zarar vermeyen, 10’ar kişiden oluşan iki takımlı ‘air soft’ bir yarışma.

Her iki timin başında profesyonel eğitmenleri var. Kadın-erkek ayrımı yapmadan her takım, askerler gibi eğitimden geçiyor.

Çadırlarda kalan yarışmacılara günde bir öğün yemek veriyoruz. Takımlar arasında her gün yarış oluyor. Yarışı kazanan takım, ikinci öğünü yiyor, rakipleri aç kalıyor. Yiyecek çantasının dışında bir de mühimmat sandığı saklıyoruz yarış parkurunda, onu bulan takım da silah yönünden güç kazanıyor. Oyunları kazanan takımın kasasına bir miktar para girerken, kaybeden takımdan her hafta bir kişi eleniyor.”

Bengi ve Aytaç Medya ortaklığında, Kocaeli’nin Karadeniz sahilinde çekilen yarışma için 120’si sahada, diğerleri stüdyolarda toplam 150 kişilik ekip görev yapıyor. Televizyon izleyicilerinin ‘Survivor’dan hatırlayacağı spor eğitmeni Hasan Yalnızoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği, Emrullah Kaymaz’ın yönettiği yarışmanın editörü, Habertürk yazarıyken 2013’te ‘Survivor’da yarışan Nazenin Tokuşoğlu.

Her yarışmacının başında bir, silahında iki (biri kendisini diğeri attığı mermiyi çeken) kameranın bulunduğu ‘Operasyon 41’de, ‘Siyah Tim’i air soft uzmanı Cenk Çankaya, ‘Tan Tim’iyse emekli JÖH ve PÖH mensubu İsa Aydın eğitiyor.

Timlerde kimler var?

Siyah Tim: Tuğçe Karaman, Özhan Demirel, Merve Taneli, Kerem Akçay, Nazlı Özleyiş, Emre Kambur, Esra Türkçe, Yunus Emre Elmadağ, Burcu Paliç ve Taner Ayvalı.

Tan Tim: Gizem Aytek, Burak Aslan, Buse Karacabay, Halil Demirkıran, Fatoş Bayındır, Caner Tanrıverdi, Kübra Gölcü, Özgür İçöz, Merve Bekdemir ve İbrahim Diken."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN