Televizyon
26 Nis 2014 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Ali Bulaç'tan ilginç açıklama; Çalıyorlar ama çalışıyorlar!

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, yolsuzluklara karşı toplumun içinde bulunduğu tehlikeli ruh halini yaptığı bir görüşmeyle dile getirirken cemaati oy oranını da açıkladı.

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, cemaatin oy oranının yüzde 7 olduğunu iddia etti. Bulaç, yüzde 2'lik bölümün AK Parti'ye oy verdiğini söylerken yüzde 5'lik bölümünün ise CHP-MHP ve BDP'ye oy verdiğini iddia etti.

Ali Bulaç, CNN Türk'te Rıdvan Akar'ın sorularını cevapladı. Cemaat ve hükümet tartışmalarına değerlendiren Bulaç, 30 Mart seçimleriyle ilgili de ilginç bir iddiada bulundu. Bulaç, cemaatin Türkiye'deki oy oranının yüzde 7 olduğunu iddia etti.

CEMAAT HANGİ PARTİYE OY VERDİ?

Türkiye'de bir cemaat için bu oy oranının önemli bir rakam olduğunu söyleyen Bulaç, cemaatin 30 Mart seçimlerinde çok farklı partilere oy verdiğini iddia etti. Bulaç şöyle konuştu:

"Ben kendi elde ettiğim verilere göre Hizmet Hareketi'nin Türkiye'de net yüzde 7 bir oy oranına sahip olduğunu düşünüyorum. Ve bu, bu seçimde konsole de edildi. Bunun yüzde 5'i CHP, MHP, MSP ve  BDP'ye gitti. Yüzde 2'si veya 3'ü AK Parti'te gitti. Yani Cemaat'e mensup olmasına rağmen yine de o şahıslar AK Parti'ye oy vermeye devam ettiler. Benim hesabıma göre oy oranı yüzde 7 civarındaki bu Türkiye'de cemaat için büyük bir oran."

ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR

Ali Bulaç ayrıca Şanlıurfa'da seçim gezisinde yaşadıklarını da anlattı. Toplumun AK Parti'nin yolsuzluk iddialarına karşı toplumun bakış açısını ise 'çalıyorlar ama çalışıyorlar' şeklinde olduğunu bir vatandaşla yaptıkları ilginç bir görüşmeyle anlattı.