Televizyon
03 Mayıs 2010 20:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

ALİ BULAÇ'IN SÖZÜNÜ ETTİĞİ ''AĞABEY GAZETECİ'' KİM?

Zaman yazarı Ali Bulaç'ın "Bizi hedef gösterenler şimdi demokratikleşme şampiyonu oldu" diyerek bahsettiği "ağabey gazeteci'' kim?

Habertürk TV’de yayınlanan Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin konuğu Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç programda, bugün yazısında bahsettiği “ağabey gazeteci”nin kendisiyle birlikte üç kişiyi köşesinden hedef gösterdiğini ama şimdi demokratikleşme sürecinin şampiyonu olduğunu, muhafazakar medyanın bu kişiyi yerlere göklere koyamamasının da içini acıttığını anlattı. Bulaç, Balçiçek Pamir’in tüm ısrarlarına rağmen isim vermedi ama bugün yazısında da bahsettiği “ağabey gazeteci” hakkında şunları söyledi: “Bu ‘ağabey’ Turan Dursun’un öldürülmesinden sonra ortaya çıktı ve köşesinden bizi (ben, Abdurrahman Dilipak ve Hüseyin Hatemi) isim vererek hedef gösterdi. Hemen ardından bize devlet tarafından koruma verildi, çünkü bizi öldürecekleri yolunda duyumlar almışlardı. Bana verdikleri koruma kendisi de korkuyordu. Bu böyle olmaz deyip yurtdışına çıktık. Çoluk çocuk perperişan olduk, dile kolay tüm düzeniniz altüst oluyor.”

Balçiçek Pamir’in “Peki daha sonra hiç bir araya geldiniz mi?” sorusuna da Bulaç şu cevabı verdi: “Geldik ama doğrusu benim onunla konuşmak içimden gelmedi. O konuştu. Ben garipsiyorum bunu. İnsanın bir kere kendisine saygısı olmalı. 28 Şubat’ı savundunuz şimdi de demokratikleşme sürecini savunuyorsunuz. Medyamızın da bir ilkesinin olması lazım. Bunu bir tutarsızlık olarak da görüyorum ve çok üzülüyorum. İsmini söylemem, sadece bu kadarını söylüyorum gerisini Allah’a havale ettim.”

İŞTE ALİ BULAÇ’IN O AÇIKLAMALARI