Gündem
05 Eki 2012 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

ALİ BAYRAMOĞLU KELLE İSTEDİ; ASKERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN GAZETECİLER YARGILANSIN!

28 Şubat dönemine yakından tanık olan gazeteci yazar Ali Bayramoğlu'ndan çarpıcı bir öneri geldi.

28 Şubat dönemine yakından tanıklık eden gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, Habertürk TV'de ekrana gelen 'Akşam Raporu'nun konuğu oldu.

Canlı yayında soruları yanıtlayan Bayramoğlu, 28 Şubat'ta askerlerle iş tutan gazetecilerin de sorgulanmasını istedi.

MEDYA KİMİ DÖNEM ETİK KİMİ DÖNEM YASAL SUÇ İÇİNDE OLDU
"Ne zaman Refah Partisi iktidar oldu, o partiyi yıpratmaya yönelik bir merkez medya politikası ortaya çıktı. Bu partiyi yıpratmakla da yetinmeyip, gayrimeşru kimi yöntemlerin uygulandığı ve dindar kesimin, İslami kesimin sürekli tahkir edildiği bir politikalar silsilesi karşımıza çıktı. Ve üçüncü aşama askerin basın brifingi ve yargı brifingi ile 'vururum' tehdidinden sonra ortaya çıkan aşamadır. Bundan sonra basın gönüllü olarak ve biraz da korkarak ve çoğunlukla gönüllü olarak kendisine her türlü psikolojik harekatı kullanma aracı haline getirdi. Dolayısıyla böyle baktığımız zaman bu dönemlerin farklı biçimleri vardır. Kimi dönemde etik problem vardır kimi dönemde kanuni suç vardır."
"ASKERLERLE İŞ TUTAN GAZETECİLER YARGILANSIN"

"Bugün 28 Şubat'ın önemli aktörlerinin hepsi tasfiye olmuştur. Yani pek azı, belki birkaç tane gazetelerin merkezlerinde, patronlar dahil olmak üzere. Aydın Doğan küçüldü, eskiden olduğu gibi büyük değil. Dinç Bilgin tasfiye oldu. Zafer Mutlu artık gazetesinin başında değil. Ertuğrul Özkök gazetesinden uzaklaştı vesaire. Ama halen ben ahlaken ve siyaseten bu sorgulamanın yeterince yapılmadığı kanaatini taşıyorum. Onun içindir ki, bu tür çalışmalar, komisyon çalışmaları Meclis'in halk adına oluşturduğu komisyonlarda soru sorduğu ve bunların yeniden basına aktarılarak bizler tarafından tartışıldığı yüzleşme mekanizmalarıdır, bunu önemsiyorum. Tabii bir de yargı süreci var. Burada örneğin askerin hazırlamış olduğu bir 'Andıç' var. Bilerek, onun niyetini ve hedefini birlikte tasarlayarak iş tutanların orada yargılanması lazım. Bunu yapan kişiler olduğunu biliyorum."