Gündem
26 Şub 2011 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

ALİ BABACAN'LA HİSARCIKLIOĞLU'NUN YIPRANMA PAYI ATIŞMASI!

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin Altın Kalem Başarı Ödülü töreni Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun "yıpranma payı" atışmasına sahne oldu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Altın Kalem Başarı Ödülü’ne layık görülenlere plaketleri törenle verildi. Törende, gazetecilere "yıpranma hakkının" verilmesi talebinin dile getirilmesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na dönerek, "Bu işin maliyetini odalar birliği üstlenirse biz yasal düzenlemeyi yaparız" dedi. Hisarcıklıoğlu ise "Bütün gelişmiş ülkelerde herkes aman bu iş alemi daha da güçlensin, daha güçlü olsun ki daha çok istihdam, daha çok üretim yapsın denilir. Her ne hikmetse, Türkiye’de hep iş adamlarından bekleniyor. Sayın Başbakan Yardımcımız biz açığız, şeffafız bizim bunu karşılayacak bütçemizin olma şansı yok" diye konuştu.
Hilton Otel’de düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin de katıldı.

Ekonomi iyi olduğuna göre siz karşılayın

Ödül töreninde, gazetecilere "yıpranma hakkının" verilmesi talebinin dile getirilmesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na dönerek, "Bu işin maliyetini odalar birliği üstlenirse biz yasal düzenlemeyi yaparız" dedi. Babacan’ın sözleri üzerine Hisarcıklıoğlu da dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki gibi iş alemine yüklenilmediğini ifade ederek, "Bütün gelişmiş ülkelerde herkes aman bu iş alemi daha da güçlensin, daha güçlü olsun ki daha çok istihdam, daha çok üretim yapsın denilir. Her ne hikmetse, Türkiye’de hep iş adamlarından bekleniyor. Sayın Başbakan Yardımcımız biz açığız, şeffafız bizim bunu karşılayacak bütçemizin olma şansı yok. Hükümetimiz zaten bütçe fazlalığı veriyor, ekonomi de çok iyi. Ekonomi çok iyi olduğuna göre siz bunu karşılarsınız" diye konuştu.

www.ekonomiservisi.com