Medya
29 Tem 2019 09:23 Son Güncelleme: 29 Tem 2019 10:16

Babacan'ın partisiyle ilgili üç iddia! Fehmi Koru işin aslını yazdı

Gazeteci Fehmi Koru kulislerde yeni partiyle ilgili dolanan 3 haberi paylaşarak bunların yanlış olduğunu söyledi. Fehmi Koru yeni partiyle ilgili doğru bildiği bilgileri de paylaştı.

"Başında Ali Babacan’ın bulunacağı düşünülen Abdullah Gül destekli yeni oluşumla ilgili haberleri izliyor musunuz? Bazılarında ismim geçtiği için ben bile izliyorum." ifadesini kullanan Fehmi Koru, bugünkü yazısında ortalıkta dolanan bazı haberleri yalanladı.

Fehmi Koru ayrıca yazısında yeni partinin medya desteğininin olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu belirtirken, geçmişte AK Parti'Nin ilk kurulduğu yılları da hatırlattı. Koru: "Gazetelerin okunmadığı, iktidar yanlısı bilinen kanalların haberlerinin izlenmediği günümüzde yeni oluşumcuların işi daha rahat. Yine de doğru haberlerini iletebilmek için bir-iki adrese ihtiyaçları var." dedi.

İŞTE FEHMİ KORU'NUN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:

Yeni oluşumun beş kişilik bir ‘beyin takımı’ varmış; onun içinde ben de yer alıyormuşum…

Kendilerine destek çıkacak bir medya yapılanması için çalışmalar sürdürülüyormuş; ancak onun içine ben alınmayacakmışım…

Geçen haftalarda çıktı bu iki haber; en sonuncusu ise birkaç gün önceye ait:

Kurulur kurulmaz yeni oluşuma biri İYİ Parti’den diğeri de MHP’den kopmuş iki milletvekili katılacakmış…

İlk iki haberin -içlerinde ismim de geçtiği için- doğru olmadıklarını biliyorum.

Sonuncu haberin de yanlış olduğuna eminim.

Hayır, son haberin doğru olmadığını düşündüren, içinde ismi geçen iki milletvekilinin böyle bir niyeti olmadığını bilmem değil; bildiğim farklı bir gerçek var: Yeni oluşum için çalışanlar kimlerin kurucu olacaklarını ve kurulduklarında kapıyı ne kadar geniş tutacaklarını kararlaştırma aşamasına henüz gelmediler…

Birlikte çalışabileceklerini, aynı yolda yürüyebileceklerini düşündükleri çok geniş bir yelpazeden kişilerle görüşüyor, kendi çizgilerini görüştükleri kişilerle paylaşıyor, muhataplarının görüşlerini öğrenmeye de gayret ediyorlar; ancak görüştükleri kişilere herhangi bir teklifte bulunmadıkları gibi onların “Ben varım” deyip kendilerini bağlamalarını da istemiyorlar.

Görüştükleri her kişi oluşum içerisinde yer almayabileceği gibi, henüz görüşmediklerinin de kendilerini ihmal edilmiş saymaması gerekiyor. Bana söylenen bu.

Şu aşamada üzerinde yoğunlaştıkları, ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek kapsamlı bir program…

YENİ OLUŞUM VE MEDYA...

Medyada yeni oluşum ve içinde yer alanlarla ilgili doğru olmayan yanıltıcı haberler de, bununla ne yapılmak isteniyorsa tam tersine sonuç veriyor. Zamanı gelmiş bir düşünce ve çıkışın hiçbir biçimde engellenemeyeceğini bir kez daha yaşayarak öğreniyoruz.

Yeni oluşumun medya desteği bulunmaması önemli eksiklik; buna hiç kuşku yok. Mesajlarını bir biçimde kendilerinin toplumla paylaşmasının arayışı içerisine girmeleri şart. Ancak, AK Parti de medya desteğinden mahrum bir ortamda kurulmuş, bir-iki gazete ile bir TV kanalı dışında kendisine olumlu yaklaşan gazete ve TV kanalı olmadığı halde girdiği ilk seçimde iktidara gelebilmişti.

Gazetelerin okunmadığı, iktidar yanlısı bilinen kanalların haberlerinin izlenmediği günümüzde yeni oluşumcuların işi daha rahat. Yine de doğru haberlerini iletebilmek için bir-iki adrese ihtiyaçları var.

Yanlış haberler çoğalmaya başlayınca bildiğim doğru haberleri vereyim dedim.