Politika
02 Tem 2022 22:05 Son Güncelleme: 02 Tem 2022 23:27

Ali Babacan'dan Melih Gökçek'e 'jelibon rezervi' göndermesi: "Kendi saçmalıklarına..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in canlı yayında müjde olarak duyurduğu ‘jelibon’ rezervi hakkında “Bunlar kendi saçmalıklarına kendileri inanır hale geldiler. 4 yıldır aynı şeyi tekrar ediyorlar” dedi.

Partisinin Kocaeli'nin Gebze mitinginde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan geçtiğimiz günlerde Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, “Adana’da petrol bulundu 1 milyar dolarlık. Şimdi de yeni bir şey gördüm araştıracağım 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” ifadelerini hatırlattı.

Babacan, “Her ay bir yerlerde ya doğal gaz buluyorlar ya petrol. Hatta geçenlerde büyük bir jelibon rezervi bile bulmuşlar. Bunlar kendi saçmalıklarına kendileri inanır hale geldiler. 4 yıldır aynı şeyi tekrar ediyorlar. Her geçen gün Türkiye'yi daha kötü duruma götürüyorlar. Panik haliyle bütün tuşlara basıyorlar.” dedi.

 NE OLMUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Melih Gökçek, Ankara’ya ve gündeme dair merak edilen soruları Fatih Atik’in sunduğu Ankara Masası TV’deki programında yanıtladı.

Fakat Gökçek, sosyal medyada şaka olsun diye yazılmış bir tweeti gerçek sanarak, “Adana’da petrol bulundu 1 milyar dolarlık. Şimdi de yeni bir şey gördüm araştıracağım 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş” ifadelerini kullandı.

 Çocuk şekerlemesi olan jelibonları değerli bir maden sanan Gökçek’in bu sözleri sosyal medyada alay konusu oldu.