Politika
21 Mayıs 2022 18:19 Son Güncelleme: 21 Mayıs 2022 18:34

Ali Babacan'dan ilk miting: Sayın Erdoğan duy burayı

DEVA Partisi'nin Gaziantep'teki mitinginin Demokrasi Meydanı'nda yapılmasına valilik izin vermemişti. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gaziantep'te partisinin ilk mitinginde konuştu.

DEVA Partisi'nin Antep'teki Tur Otobüsleri Park Alanı'nda düzenlenen mitingi saat 17.00'de başladı. Yoğun katılımın olduğu miting alanına, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan'la giriş yaptı.

Mitingde ilk konuşmayı yapan DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, valiliğin engelleme girişimlerini hatırlatarak, "Biz tüm yapılanların hesabını sandıkta soracağız. İktidara yürüyoruz. Heyecanla ile umut ile iktidara yürümeye devam ediyoruz. Bizler milletin ferasetini hafife alanlarla sandıkta hesaplaşmaya kararlıyız. Makamla değer bulanlar unutmasın ki, bu millet gerekli cevabı sandıkta verecektir. Yolumuz, milletimizin yoludur, geliyoruz aşk ile geliyoruz umut ile..." dedi.

Konuşmanın ardından DEVA Partisi yöneticileri platforma çıkarak miting alanındakileri selamladı.  Babacan'ın sözlerine mitinge katılanlar, "kıskananlar çatlasın" diye yanıt verdi.

BABACAN: ANTEP BURADA, DUYUYOR MUSUN BEŞTEPE?

Ali Babacan konuşmasına "Zorluk çıkarırsa çıkarsınlar, burası artık demokrasi meydanıdır" diyerek başladı. Babacan, "Mitingimizi uzağa vererek katılımı azaltmaya çalıştılar. Oyunlara bak. Ne oldu? On binler akın akın geldi. Gaziantep burada. Duyuyor musun Beştepe?" dedi.

Babacan kürsüden Erdoğan'a seslenerek "Mayıs ayında gençlik şöleni yapacak başka gün mü bulamadınız?" diye sordu.
Babacan'ın sözlerine mitinge katılanlar, "kıskananlar çatlasın" diye yanıt verince Babacan şunları söyledi: "Hem de öyle bir kıskanıyorlar ki... Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının görüldüğünü partimizin kurulduğu gün açıkladılar. Bunu ilk kez söylüyorum. Şimdi Demokrasi Meydanı'nı vermediler ama burası Demokrasi Meydanı oldu. Bir de Cumhurbaşkanı ilk mitingimizin olduğu gün aynı saatte Adana'da gençlik şöleni yapıyor. Mayıs ayında gençlik şöleni yapacak başka gün mü bulamadınız? Siz kıskanıyorlar deyince akĺıma geldi. Öyle bir kıskanıyorlar ki hem de... Sayın Erdoğan duy burayı. Siz demokrasiyi katlettiniz biz burada kurduk demokrasiyi."

'İNSANLAR BAYRAMI TATLI YEMEDEN GEÇİRDİ

Son günlerde gündeme gelen mültecilerle ilgili konuşan Babacan, "Ülkenin sınırlarını kevgire döndürdünüz. Milyonlarca insanı sorgusuz sualsiz memlekete aldınız. 200 bin Suriyeli vatandaşlık verdik diyorlar. Peki siz hangi kriterlere göre vatandaşlık verdiniz? Kimlere veriyorsunuz bunu açıklayın" ifadelerini kullandı. 

İktidarın ekonomiyi yönetemediğini vurgulayan Babacan, "Son 20 yılın en yüksek enflasyonu var. Derin bir yoksulluk var. İnsanlar çöpten yemek topluyor. 2018'den beri gelen süreçte karnen bu. Tek imzayla yönetilen ülkenin hali bu. Gaziantep'te ailesiyle fıstık, baklava yiyebiliyor mu? İşte durum bu kadar vahim. Bu memlekette içi boş baklava satıyorlar. İnsanlar bayramı tatlı yemeden geçirdi. Ama Beştepe yasayanlar bunu görmüyor" diye konuştu.

'KRİZLERİN ORTAĞI BAHÇELİ'

Babacan konuşmasının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de eleştirilerde bulundu. "Erdoğan'ın bir yanında her konuşmasında öfke nöbeti geçiren Bahçeli var. Bu krizlerin ortağı Bahçeli, 2001 krizinde de ortaktı" diyen Babacan, Bahçeli'nin yine bu krizin ortağı olduğunu söyledi. Babacan Bahçeli için "Bu yüzden Bahçeli'ye 'krizlerin ortağı' diyoruz" diye konuştu. "Bu kadar dövizi ne yaptınız?" diye soran Babacan, şöyle devam etti: "Gizli saklı kimlere sattınız? Erdoğan bunlara cevap verebiliyor mu, hayır. En az 30 milyon dolar daha gitti. Bu durum madde bağımlılığa döndü. Bunlar tam mirasyediler."

'MİLLETİN CEBİNDEKİ PARAYI ERİTTİLER'

Cebinden 200 lira çıkartan Babacan, "Bu para 2009'da tedavüle girdi. O dönem 123 dolar ediyordu. Bugün 12.5 dolar ediyor. Paramız pula döndü. Milletin cebindeki parayı erittiler" dedi. Her konuda eylem planı hazırladıklarını anlatan Babacan, "Çok kapsamlı programlar var. Bugün bunları yapabilen Türkiye'de parti yok. Her şeyin başı güven diyoruz. Önce güveni yaratacağız bu ülkede" dedi.