Politika
04 Oca 2023 07:12 Son Güncelleme: 04 Oca 2023 08:10

Ali Babacan’dan flaş adaylık açıklaması! ‘En iyi şekilde yaparım, sorun yok…’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 seçimlerinde adaylık konusuna değinerek,"6'lı masa mutabakata varırsa, en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın ortak adayı ile ilgili olarak, "Çalışmalarımızı bitirelim, açıklayalım. Adayımızı da belirleyelim. O zaman Türkiye’deki havanın nasıl değiştiğini göreceksiniz. 'Aferin bunlara, becerdiler' diyecekler" dedi. Babacan, 'aday olup olmayacağına' ilişkin soruya ise "Altılı Masa'da hiçbir isimle ilgili olumlu olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. Altılı Masa böyle bir mutabakata varırsa en iyi şekilde yaparım, sorun yok" yanıtını verdi.

"6'LI MASA MUTABAKATA VARIRSA, EN İYİ ŞEKİLDE BEN YAPARIM, SORUN YOK"

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan Babacan, seçime giden süreci değerlendirdi.

Babacan adaylığına yeşil ışık yakarak, "Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. 6'lı Masa'da hiçbir isimle ilgili olumlu/olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. 6'lı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok" dedi ve şöyle devam etti:

"TOPU TOPU 15-20 KİŞİLİK İSİM HAVUZU VAR"

"Bizim öncelikle ortak yönetim modeli ve geçiş yol haritasında mutabık kalmamız önemli. Seçilecek cumhurbaşkanı yetkilerini nasıl kullanacak, 6'lı masa ile mutabakat nasıl olacak bunlar etraflıca hazırlanıyor. 6'lı Masa'nın mutabakat ruhu var. Onun için dikkat ederseniz bizden hiçbir açıklama yapılmadı. Benim görüşüm şahsi görüş olmamalı. Partide çok kıymetli insan kaynağımız var. Ortada dolaşan genel başkanlar var, belediye başkanları var, bir de toplumda dillendirilen isimler var. Topu topu 15-20 kişilik isim havuzu var."