Politika
01 Oca 2020 15:03 Son Güncelleme: 01 Oca 2020 15:41

Ali Babacan sosyal medyadaki sessizliğini 5 yıl aradan sonra bozdu

Ocak ayında partisinin kurulacağını açıklayan eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan resmi Twitter hesabından 5 yıl aradan sonra paylaşım yaptı.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı yeni yıl paylaşımlarıyla dikkat çekti. Babacan, paylaşımında 'Önce insan!' vurgusunda bulunarak, 'Yeni yılda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceğiz. 'Önce insan!' demeye devam edeceğiz' dedi. Babacan'ın 20 Haziran 2015'ten bu yana ilk kez Twitter'dan paylaşım yapması dikkat çekti.

İşte Babacan'ın o paylaşımları:

"Yeni yılda tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum.

2020 yılıyla beraber artık halkımız, özellikle de gençlerimiz, geleceğe umutla ve güvenle baksın. Bu yıl ülkemiz için yepyeni bir başlangıcın yılı olacaktır.

2020 yılı korkuların ve karamsarlığın azaldığı, cesaretin ve umutların arttığı bir yıl olacaktır. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dilin kaybedeceği, birleştirici siyasetin kazanacağı bir yıl olacaktır.

Artık hukukun ve adaletin hakim olduğu, vatandaşlarımızın korkmadan düşüncelerini açıkladığı, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı bir Türkiye istiyorum.

Yoksulluğun azaldığı, her alanda fırsat eşitliğinin sağlandığı, insanlarımızın iş bulabildiği, refah ve bolluk içinde yaşayan bir Türkiye istiyorum.

"ORTAK BİR GELECEK HEDEF ETRAFINDAN KENETLEMİŞ BİR TÜRKİYE İSTİYORUM"

Kendi içinde huzur ve barışı sağlamış, birlikte yaşam iradesini göstermiş, ortak bir gelecek hedef etrafında kenetlenmiş bir Türkiye istiyorum.
Kadınların eşit vatandaş olarak güçlendirildiği, kadına yönelik şiddete karşı topyekün mücadele veren bir Türkiye istiyorum.

En önemli varlığımız olan gençlerimizin ve çocuklarımızın kaliteli eğitime eşit fırsatlarla ulaşabildiği bir Türkiye istiyorum.

Uluslararası itibarını artırmış, güven duyulan, bölgemizde ve dünyada barışa katkı veren bir Türkiye istiyorum.

Kendi içinde ve dışarıya karşı güvenliğini sağlamış, sadece güvenlik araçlarını değil, siyasi ilişkileri, ekonomiyi, diplomasiyi ve kamu diplomasisini de güvenliğin ana unsurları gören bir Türkiye istiyorum.

2020’li yıllarda dünya için barış, refah ve sosyal adalet istiyorum. Çevreyle ilgili sorunların ciddiyetle ele alınmasını, insanlığın ortak geleceğini tehdit eden bu konuda tavizsiz bir duruş sergilenmesini istiyorum.

"'ÖNCE İNSAN!' DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni yılda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceğiz. 'Önce insan!' demeye devam edeceğiz.

Cesaretle, özgüvenle, azimle, işbirliği ruhuyla, diyalog ve ortak akıl arayışıyla çalıştığımızda aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Güzel ülkemizin önü açıktır. Allah doğrunun yardımcısıdır."

2015'TEN BU YANA İLK!

Babacan'ın 20 Haziran 2015'ten bu yana ilk kez Twitter'dan paylaşım yapması dikkat çekti.

Küresel ekonominin; güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme patikasına oturtulması için G20’nin eşgüdümlü hareket etmesi önem arzediyor.

BABACAN'IN YENİ PARTİYE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI ÇOK KONUŞULMUŞTU

Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurmasının ardından gözler Ali Babacan'ın kuracağı yeni partiye çevrilmişti. Babacan 26 Kasım 2019'da katıldığı canlı yayın programında kuracağı yeni partiye ilişkin "AK Parti'de iyi işler yapmış, daha önce AK Parti'nin mutfağında olan başarılı arkadaşlarımız var tabii ki. Beşir Bey, Nihat Bey ve Sadullah Bey'le yakınen çalışıyoruz. Hangi konuda nasıl davrandıklarını, neye göre karar verdiklerini, olayların içyüzünü biliyoruz. Algılar olabilir ama gerçekler ayrıdır. Dolayısıyla emin olduğumuz, güvendiğimiz arkadaşlarla beraber yol yürürüz. Bizim çekinecek, korkacak bir şeyimiz yok. Emin isek korkmayız, çekinmeyiz. Kadronun tümü ortaya çıkınca görülecek. Bizim gönlümüzden geçen tarih 2019 sonuydu. Merkezindeki tüzel kişiliği kurulacak bir de bunun teşkilatlanma aşaması var. İnsanların ne siyasal görüşlerine, ne etnik ne de dini inançlarını sorguluyoruz. Bire bir 700 kişiyle görüştüm. Ayrıca Ankara'daki ofisimiz çok daha yüksek rakamlarla görüştü. Referansla gelenler var." açıklamasını yapmıştı.