Politika
15 Mar 2023 16:35 Son Güncelleme: 15 Mar 2023 16:45

Ali Babacan Halk TV'de Hüda Par'a sahip çıktı!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hüda Par'la ilgili olarak 'Siyasi partilere hukuk çerçevesi içinde bakmamız lazım.' dedi. Önceki gün açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, Hüda Par için, 'Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı' demişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti ve Hüda Par arasında yürütülen ittifak görüşmelerini değerlendirdi.

Halk Tv’de Liderler Masası programına katılan Babacan, Bengü Babaeker Şap ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Babacan, Hüda Par’la ilgili olarak, “Siyasi partilere hukuk çerçevesi içinde bakmamız lazım.” dedi.

Babacan, Hüda Par’la ilgili olarak şu sözleri kullandı:

“Bizim bu konularda ilkesel tutumumuz var. Diyoruz ki, ‘bir siyasi parti, Anayasa’ya ve ilgili yasalara göre kuruldu ise ve bu siyasi parti, devletin, ilgili birimlerinin ve aynı zamanda yargının da denetimi altında çalışan bir siyasi parti ise, bu siyasi partiye ilkesel açıdan bakmak gerekir. Dolayısıyla o siyasi partiyle ilgili ‘şöyle midir, böyle midir, şununla ilişkili midir’ gibi falan… Bunlar artık hukuk dışında bir tartışma… Siyasi partilere hukuk çerçevesi içinde bakmamız lazım. Eğer varsa bir siyasi partiyle ilgili böyle hukuk dışı iddialar, çoktan yargının gereğini yapması lazımdı.”

CHP NE DEMİŞTİ?
Partisinin dünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama Faik Öztrak, Hüda Par için ‘terör örgütünün siyasi uzantısı’ demişti.

Basın mensuplarına konuşan Öztrak, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yıllarca koalisyonlara etmedik laf bırakmadılar. Ama şimdi paçaları tutuştu. Hüda Par’la koalisyon yapacaklar. Biz bunların masasında dört parti var, diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Kimin kimle iş tutacağı, koalisyon yapacağı elbette bizi ilgilendirmez. Ama Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren; Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim.”

Öte yandan Öztrak, “O gün Atilla Durmuş, beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Bahçeli şimdi bunu nasıl içine sindirecek? Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır? Milletimiz, kimin ne olduğunu görmüştür. Notunu da vermiştir. Şimdi bu kifayetsizlere, tasdiknamelerini vermeye sıra gelmiştir.” demişti.