Gündem
13 Kas 2012 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

ALİ AĞAOĞLU'NA BİR YALANLAMA DA BAKAN EROĞLU'NDAN!

Bakan Eroğlu, Fatih ormanının herhangi bir firmaya ve kuruma tahsis edilmediğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , Fatih ormanının herhangi bir firmaya ve kuruma tahsis edilmediğini belirterek, ''Fatih ormanının, İstanbul 1453 Projesi ile hiçbir ilgisi yoktur, tahsis edilmemiştir, ormanın da kesilmesi söz konusu değildir'' dedi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine ilişkin toplantıda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından olayın bir kaza olduğunu söylediğini anımsattı.
 
Eroğlu, ''Ama kaza deyince ihmal, tedbirsizlik, dikkatsizlik olmadı manasına gelmez. Onu ben sadece bahsettim'' diye konuştu.
 
2/B arazileri konusunun 20-30 yıldır uğraşılıp da çözülemeyen bir mesele olduğunu belirterek, orman kadastrosu ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün birlikte çalışmasıyla 2/B alanlarında kullanıcıları, hak sahiplerini ve aynı zamanda Milli Emlak adına tescil işlemlerini tamamladıklarını söyledi.
 
Orman köylülerinin, orman arazileri içindeki arazilerinin bedellerinin çok düşük olduğunu kaydeden Eroğlu, İstanbul ve Antalya gibi yerlerdeki arazilerin fiyatlarının ise yüksek olduğunu vurguladı.
 
Eroğlu'nun konuşmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi kabul edildi...