Spor
03 Haz 2022 00:38 Son Güncelleme: 03 Haz 2022 00:40

Alex de Souza'dan Fenerbahçe'nin teklifine ret! Nedenini açıkladı

Alex de Souza, Fenerbahçe'nin yardımcı antrenörlük teklifini redetti.

Teknik direktörlük görevine Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe yardımcı antrenörlük görevi için efsanesi Alex de Souza'ya gitti. Ancak Brezilyalı eski futbolcu Sarı-Lacivertlilerin teklifini reddetti.

 Portekiz'den Record gazetesinin özel olarak verdiği haberde Alex de Souza Fenerbahçe'yi reddetme nedenlerini açıkladı.

 Sau Paulo'nun altyapı takımını çalıştıran ve takımdan ayrılamayacağını söyleyen Alex, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'nin başına geçmesine sevindiğini söyledi. Brezilyalı efsane, "Kulübü çok seviyorum ve her zaman Fenerbahçe için en iyisini istiyorum. Jesus'un yeteneklerinde birinin Fenerbahçe teknik direktörü olması muhteşem" dedi.

"JESUS BAŞARILI OLMAK İÇİN KALİTE VE DENEYİME SAHİP"

 Portekizli teknik direktörün Sarı-Lacivertlileri başarıya götüreceğine inandığını söyleyen Alex, "Başarı, çeşitli faktörlerin birlikteliğinden gelir. Jesus'un kulübün ve taraftarların Fenerbahçe'den beklentilerinin farkında olması gerek. Ancak, Fenerbahçe ile başarılı olmak için tüm kaliteye ve deneyime sahip biri" ifadelerini kullandı.

 Alex de Souza, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'de yaşayacağı baskıyı daha önce Brezilya ve Portekiz'de yaşadığını söyledi ve ekledi:

 "Fenerbahçe, 8 sezondur Süper Lig'i kazanamıyor. Jorge Jesus, bu hasreti bitirmesi için göreve getirildi. Baskı olması doğaldır. Ancak, bu baskıyı Benfica'da, Flamengo'da ve çalıştığı diğer yerlerde de yaşadı. Jorge Jesus, Fenerbahçe'de mükemmel bir kulüp görecek. Muazzam bir stadyumu ve eşi bulunmaz bir atmosferi yaşayacak. Sadece dünyanın sayılı büyük kulüplerinde görebileceği tesisleri görecek. Jesus, Fenerbahçe'den ne isterse istesin imkanlar ölçüsünde yerine getirileceğine inanıyorum. Bunun için ellerinden geleni yapacaklardır."