Gündem
14 Eki 2012 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

ALEX DE SOUZA ÖYLE BİR REKORLA GİTTİ Kİ!

Alex de Souza ülkesine döndü ama giderken öyle bir rekor kırdı ki hiç bir futbolcu yanına yaklaşamadı!

Fenerbahçe'nin 2004 yılında Brezilya'nın Cruzeiro takımından renklerine kattığı Alex de Souza, aradan geçen sekiz yılda 245 resmi maçta oynayıp 136 gol atarak heykeli dikilecek kadar taraftarların sevgilisi oldu.

Spor Toto Süper Lig'in ve Fenerbahçe'nin tarihinde 2 kez gol kralı, 4 kez de asist kralı olan ilk ve tek yabancı futbolcu unvanlarını ele geçiren Alex'in, aynı süreçte spor sayfalarında en çok haberi çıkan futbolcu oldu.

ALEX'TEN HABER REKORU

Sarı-lacivertli takımın eski kaptanı Alex'in geçen sekiz sezon boyunca 8 bin 500 haber ortalamasını yakalayarak toplamda 68 binden fazla haberde yer aldı.

Fenerbahçe'de futbol oynadığı süreçte, takım arkadaşları arasında yer alan Roberto Carlos, Mateja Kezman, Nicolas Anelka ve Pierre van Hooijdonk gibi dünya yıldızları ile top koşturan Alex de Souza, rakip takımlarda yer alan Matias Delgado, Cassio Lincoln, R. Ricardinho, Rigobert Song ve Tobias Linderoth gibi ünlü futbolcuların çıkan haber sayılarını da aşarak zirvede ilk sırayı aldı.

Yeni sezonda Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunlar sonucunda bir anda sözleşmesi fes edilerek Fenerbahçe'den ayrılan Alex de Souza, son bir ay içinde ise toplam 2 bin 108 kez haberlere konu oldu.