Gündem
08 Eki 2010 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

ALEVİLER DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR! ‘ERBİL'İ DÜŞKÜN İLAN ETMELİ'

Çarkıfelek'in yayından kaldırılmasına rağmen Alevi dernek ve kuruluşlarının tepkileri artarak sürdü..

Alevi dernekleri ve yazarlar, Erbil’e sert tepki gösterdi. Sunucu aynı gece telefonla katıldığı bir programda Alevi vatandaşlardan özür diledi.

Yayıncı kuruluş ise dün öğlen saatlerinde “...Kasıtlı ya da kasıtsız vatandaşlarımızı rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamamız mümkün değildir” diyerek ‘Çarkıfelek’i yayından kaldırdıklarını açıkladı.

Bu gelişmelere karşın Alevi dernek ve kuruluşlarının tepkileri artarak sürdü. İşte tepkiler...

‘ERBİL’İ DÜŞKÜN İLAN ETMELİ’

• Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Cahit Albayrak: Alevi felsefesinde Alevilik ve toplumun değerlerine aykırı hareket edenler ‘düşkün’ ilan edilir. Ancak toplum bu tür programları izlemeyerek Erbil’i ‘düşkün’ ilan etmeli. Erbil’in sunduğu program, sadece Aleviler için değil Türk toplumunun genel ahlakına da uygun değil.

• Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız: Erbil ya ‘ben cahilim’ desin ya da ekranı bırakıp Kıbrıs kumarhanelerine gitsin.

• Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mikdat Öztürk: Biz Aleviler bu zihniyeti, bu örümcek kafayı iyi tanırız. Her türlü ahlaksızlığı, madrabazlığı, hokkabazlığı, reyting adına meslek edinen bu zavallılar geçmişte olduğu gibi modern çağda da yineliyor ve büyütüyorlar.

• EDP Genel Başkanı Ziya Halis: Yurttaşları Alevi toplumuna düşman etmek, Alevi toplumunu dışlamak için resmi ideolojinin desteği ile yürütülen karalama ve rencide etme politikalarının sonucu olan ‘mum söndü’ iftirasının halen sürüyor olmasının, bu politikaların toplumun genel kesiminin genlerine işlediğini gösterdiğini ifade etti. Kendisini kınadığımızı söylemek isteriz.

• Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel: 20 milyon Alevi vatandaşını incitmeye, hakaret etmeye ne kimsenin hakkı vardır, ne de haddi. Erbil’in sözleriyle ilgili yasal yollara başvuracağız.