Gündem
29 Nis 2019 09:01 Son Güncelleme: 29 Nis 2019 10:20

Alanyaspor'da şok! Deplasman dönüşü feci kaza!

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Alanyaspor, deplasmanda Kayserispor ile karşılaştı. Maç sonunda Alanyasporlu futbolcular Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey, Welinton Souza ve Josef Sural takımdan ayrı olarak dönüş yoluna koyuldular. Futbolcuların Alanya'ya döndüğü minibüs, dönüş yolunda kaza yaptı..

İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanından Antalya'ya dönen Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan bir VIP minibüs Alanya yakınlarında kaza yaptı. İçinde 7 futbolcu ile 2 sürücünün olduğu belirtilen minibüste 1'i ağır 3 futbolcu yaralandı.

Aytemiz Alanyaspor'un dün deplasmanda oynadığı Kayserispor maçının ardından futbolcular Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey, Welinton Souza ve Josef Sural kiraladıkları VIP minibüsle takımdan ayrı olarak dönüşe geçti. Kayseri'den bir firmadan kiralandığı belirtilen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen minibüs saat 02.30 sıralarında Alanya'ya bağlı Dinek mevkii yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki su kanalına girip yan yatarak sürüklendi.

Kazada futbolculardan Josef Sural başını çarparak ağır yaralanırken, Welinton Souza ve Isaac Sackey ise hafif şekilde yaralandı. Diğer futbolcular ve 2 sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralı futbolcular ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.



Kazanın ardından minibüsün 2 sürücüsü ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü. Sürücülerden birinin ifadesinde olayın şokuyla kazayı hatırlamadığını söylediği belirtildi.

YÖNETİCİLER, TEKNİK HEYET, ARKADAŞLARI VE YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Minibüste bulunan futbolcuların yakınları ile Aytemiz Alanyasporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular da kazayı haber alır almaz hastaneye geldi. Durumu ciddi olan, kafasından darbe aldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlenen Josef Sural ise ameliyata alındı. Josef Sural'ın kısa süre önce doğum yapan eşi de haberi alıp, hastaneye geldi. Isaac Sackey'nin kolunda çatlak, Welinton Souza'nın ise kafasında şişlik oluştuğu belirtildi.

ALANYASPOR BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI
Kaza hakkında gazetecilere açıklama yapan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, emniyetten aldıkları bilgiye göre şoförün uyuya kaldığından dolayı kazanın gerçekleştiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Kayseri maçından sonra önümüzdeki hafta maçının Pazartesi günü olması nedeniyle maçtan önce futbolcularımıza ve teknik heyete iki gün izin verilmişti. 7 futbolcumuz özel araç kiralamışlar. Alanya'dan giden özel araçtı. Onunla dönerken şehrin hemen girişinde maalesef araçta iki şoför olmasına rağmen ikisinin uyuması sonucu kaza meydana geldi. Şu anda Sural ağrı yaralı. Durumu da kritik. Hastanede bekliyoruz. Ameliyattan yeni çıktı. Diğer 6 futbolcunun da kırıkları olanlar var. Onlar da gözlem altında. Hayati tehlikeleri yok. Maalesef Sural'in hayati tehlikesi var. Şimdi doktorundan bilgi aldık ve bekliyoruz" dedi.

ALANYASPORLU JOSEF SURAL HAYATINI KAYBETTİ!

Yaralı futbolcular arasında durumu kritik olan Josef Šural hayatını kaybetti.

JOSEF SURAL KİMDİR?
Alanyaspor'un Kayserispor'la oynadığı maçtan sonra 6 arkadaşıyla birlikte kiraladıkları özel araçla yaptıkları yolculuk sırasında kaza yapan ve hayatını kaybeden Josef Sural herkesi yasa boğdu. 30 Mayıs 1990 yılında Çekya'nın Hustopece şehrinde dünyaya gelen Josef Sural futbola ülkesinin Sokol Sakvice takımında başlamıştı. Daha sonra Zbrojovka Brno takımına transfer olan Sural buranın altyapısında oynatıp FC Brno ile profesyonel oldu. 2011'de Sloven Liberec'e katılan forvet oyuncusu etkili futbolu sayesinde 2016'da ülkenin en ünlü takımı Sparta Prag'a imza attı. Ocak 2019'da Alanyaspor tarafından transfer edilen ve 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sural'ın ölümü herkesi üzüntüye boğdu. Çevresi tarafından güler yüzlü ve neşeli olarak bilinen Josef'in henüz birkaç ay önce bebeği dünyaya gelmişti..

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Josef Sural'ın ameliyatını gerçekleştiren hastaneden, kazayla ilgili resmi açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Josef Sural'ın, hem kafa kemiklerinde, hem göğüs kemiklerinde, bacak ve kol kemiklerinde, ayak bileklerinde kırıklar vardı. Ekibimiz ameliyata alarak müdahale etti ancak iç kanaması olan hastadan geri dönüş alamayınca, hayatını kaybetti. Biz de çok üzgünüz. Böyle hazin bir olayla karşılaşmak bizi de şok etti, çok üzgünüz."

1 GOLÜ VARDI

Profesyonel futbol yaşamına 2008 yılında Zbrojovka Brno takımında başlayan 28 yaşındaki futbolcu, Slovan Liberec ve Sparta Prag takımlarında forma giymişti.

Çek golcü, forvette görev yapıyordu. 18 kez Çek Cumhuriyeti A Milli Takımı'nda forma giyen Sural, 23 Şubat'ta oynanan Kasımpaşa maçında Akdeniz ekibindeki tek golünü kaydetmişti.