Gündem
25 Ağu 2011 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

ALAN CHEN KONFERANS İÇİN İSTANBUL'A GELİYOR!

Online oyun geliştiricisi ve yayıncısı Perfect World Başkan Yardımcısı Alan Chen Türkiye'ye geliyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen oteller zinciri Hilton ile benzersiz bir sanal 5 yıldızlı otel inşaa etme konusunda anlaştığını duyuran ve büyük bir yankı uyandıran, online oyun geliştiricisi ve yayıncısı Perfect World Başkan Yardımcısı Alan Chen, Ekim’de Yeni Medya Düzeni Konferansı’na katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.
 

Ayrıca dijital dünyanın bugünlere gelmesinde pay sahibi olan, yatırımları arasında twitter.com’un da bulunduğu risk sermayesi yatırımcısı Tim Draper da video bağlantısı ile bu önemli konferansta konuşacak.
 

Doğuş Yayın Grubu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen, konuşmacıları ve katılımcılarıyla sektörde büyük heyecan yaratan Yeni Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisi “Oyunda Kal” ana temasıyla 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Konferansta bu yıl temel olarak; internetin bilginin demokratikleşme sürecine katkısı, eğlence ve iş dünyasında nasıl devrimler yaptığı  ve değişimler yarattığı tartışılacak.
 

Yeni medyanın en sansasyonel isimlerinden, yayınladığı belgelerle dünyayı sarsan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange ve kullanıcı kaynaklı içerik, ücretsiz bilgi paylaşımı ve sosyal medya deyince akla ilk gelen isim, Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, Uluslararası tedarikçi ağı ve Alibaba.com network’ünün gelişiminin yanı sıra, şirketin uluslararası alanda büyümesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Brian A. Wong ve yeni medyanın kültür hayatına etkileri konusundaki uzmanlığıyla tanınan teknoloji kuramcısı, online oyun konusunda uzman ve aynı zamanda yazar Tom Chatfield konferansın diğer ana konuşmacıları...
 

Alan Chen
Perfect World Entertainment
Dr. Alan Chen, 2008 yılından bu yana Perfect World’de Başkan Yardımcısı. 2004 tarihinde kurulan Perfect World; Seattle, ABD ve Pekin, Çin menşeili oyun yapımı ve yayımcısı… Ekim 2009’da Windows için relanse edilen, fantastik temalı Torchlight’ın da geliştirilmesi ve operasyonel süreçleri Perfect World Entertainment tarafından yapıldı. Alan Chen aynı zamanda PWE’nin Amerika ve Avrupa bölgelerinin Genel Müdürlüğünü üstleniyor.
PWE öncesinde de bilgisayar oyunları, telekomünikasyon sektörlerinde üst düzey görevlerde yer alan Chen, özellikle iş yönetimi/geliştirme ve pazarlama/ operasyon alanlarında çalıştı: The9 Ltd’da CTO, Hewlett-Packard Çin’de Başkan Vekilliği, Lucent Technologies’in Çin ofisinin Profesyonel Hizmetler Başkan Yardımcılığı, Notel Networks’te Genel Müdürlük bunlardan birkaçı. Pekin Üniversitesi’nin telekomünikasyon mühendiliği bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerini alan Chen, Ottawa Üniversitesi Kanada’da da elektrik mühendisliği bölümünden doktora derecesini tamamladı.
 

Tim Draper
DFJ Global Network
Timothy C. Draper, dijital dünyanın bugünlere gelmesinde pay sahibi olan bir iş adamı. İnternet’in ortaya çıkışı, .com endüstrisinin hızla doğuşu ve batışı, online oyunların internet penetrasyonuyla artışı, sosyal medya fenomeni derken dijital dünya yıllardır önemli bir ekonomiyi omuzluyor. Her gün yeni icatlar, fikirler, inovasyonlar Tim Draper gibi pek çok yatırımcı tarafından çok erken aşamalarda fark ediliyor, destekleniyor.  Melek yatırımcılar, bankalar, girişim sermayesi vb dijital dünyanın bu denli gelişmesinde büyük paya sahipler.
ABD menşeili bir girişim sermaye firması olan ve dünya genelinden 30’dan fazla şehirde ofisi olan DFJ Global Network’ün kurucusu ve yöneticisi olan Draper, yıllardır yatırım konusunda pek çok konferans ve panelde konuşmacı olarak yer alıyor. Yatırım konusunda endüstrinin önde gelen isimleri arasında adı geçen Draper yatırımları sebebiyle pek çok ödüle layık görüldü, en etkili Harvard mezunları listesinde 52. Sırada gösterildi, the Forbes Midas listesinde 7. Sırada yer aldı. 2008 yılında en iyi risk sermayesi yatırımcısı seçildi.

Draper’in bu endüstrideki en önemli atılımı ise "viral pazarlama" tekniğinin web tabaklı e-posta ile geometrik yayılmasını sağlaması oldu. Zamanla pazarlamanın olmazları arasında yer alan bu kavram Hotmail ve YahooMail’in gelişiminde büyük paya sahip. Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu ve Harvard Üniversitesin’den MBA derecesi bulunuyor.