Gündem
06 Eki 2014 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Alacakaranlık hayranlarına müjde!

Ünlü roman ve film serisinin karaterleri hakkında kısa filmler çekiliyor. Facebook'un desteklediği proje tamamen kadın yönetmenlere emanet edilecek

İki sene önce bitse de Alacakaranlık (‘Twilight’) serisine yönelik ilgi tükenmiyor. Filmin karakterleri üzerine yeni kısa filmler çekileceği duyuruldu. Serinin yazarı Stephenie Meyer ve Lionsgate kısa filmlerini oluşturması için beş kadın yönetmen arıyor. "The Storytellers -- New Creative Voices of 'The Twilight Saga' projesi gelecek sene Facebook’ta yayımlanmaya başlayacak.
Filmleri Lionsgate ve Facebook finans edecek. Kazanan filmi ‘Twilight’ oyuncuları Kristen Steward, Meyer, Kate Winslet, Octavia Spencer, Julie Bowen, filmin direktörü Catherine Hardwicke, filmin üreticisi Cathy Schulman ve ‘Frozen’ın yardımcı diretörü Jennifer Lee’nin oluşturduğu kadın jüri seçecek. Filmin starları Kristen Steward ve Robert Pattinson kısa filmlerde yer almayacak.
Meyer proje hakkında “Günümüzde çok fazla insan Facebook üzerinden videolar paylaşıyor ve keşfediyor. Film endüstrisinde çalıştıkça kadının sesi benim için günden güne önem kazandı” dedi. Facebook’un ortaklıklar başkan yardımcısı Dan Rose “ Stephenie Meyer, Lionsgate ve ‘Women In Film’le yaptığımız bu ortak çalışma, ‘Twilight’ın global seyircisiyle tekrar bir araya gelmesi için çok iyi bir fırsat. Devrimsel bir video programı yapıyoruz.” dedi.
Lionsgate’in yöneticileri Jon Feltheimer ve Miachael Burns “Facebook ve Women In Film’le yaptığımız ortaklıktan çok memnunuz. Genç ve yaratıcı yeteneklerin bu projede yer alması çok güzel. Kadınların kamera önünde ve arkasında güçlendirilmesinin arkasındayız.”dedi.