Gündem
06 Nis 2017 08:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:36

Alaattin Çakıcı'nın adamları, gazetecilere bayrak üzerine 'sadakat yemini' ettirdi!

Alaattin Çakıcı'nın adamları olduğu belirtilen şahıslar, Çakıcı hakkında haber yaptıkları iddia edilen ajans muhabirlerine "bayrağa el bastırıp" yemin ettirdi.

Bolu F Tipi Cezaevinde yatan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın adamları olduğu belirtilen şahıslar, Çakıcı hakkında haber yaptıkları iddia edilen ajans muhabirlerine "bayrağa el bastırıp" yemin ettirdi.

İHA ve TRT'nin Bolu sorumlularının bir araya geldiği görüntülerde, elleri bayrak üzerinde bulunan yerel gazetecilere, Üzeyir Çakmaktaş isimli şahıs tarafından Çakıcı'nın gönderdiği mesaj okunuyor.

Mesajda, Erdoğan hakkında yazılan 3 sayfalık mektubun sadece bir kısmının yayınlandığı ifade ediliyor. Erdoğan'a hakaretten hakkında dava açılan Çakıcı, kendisi hakkında haber yapan muhabilerin, daha önce gönderdiği 3 sayfalık mektuba ilişkin yasal haklarını devre dışı bıraktığını iddia ediyor. Çakıcı, muhabirlerin söz konusu mektupla ilgili "bugün, yarın yayınlanacak" diyerek dalga geçtiklerini öne sürüyor.

Muhabirlere gönderdiği mesajda "Gazeteci onurlu kişidir. Ne Tayyip'in ne de patronun köpeğidir" diyen Çakıcı, muhabirleri "kişiliğini satmış kişiler" olarak tanımlıyor.

Çakıcı'nın mesajının okumasıyla muhabirlerden bayrağa el basarak yemin etmelerini isteyen Çakmaktaş'ın ardından, muhabirler kendilerini "Biz bu haberi İstanbul'a gönderdik, o şerefsizler yayınlamadılar" sözleri ile savunuyor.

Çakmaktaş'ın "kim yayınlamadı" sorusu üzerine, "İhlas Haber Ajansı'na gönderdik" diyen muhabir, "Alaattin Bey'in dışarı çıkması için çabalıyoruz, bir haberden dolayı da elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullanıyor.

Muhabirler Çakıcı'yı sevdiklerini de sözlerine eklemeyi ihmal etmiyor.