Gündem
29 Haz 2018 17:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:43

Alaattin Çakıcı'dan Karar Gazetesi'ne teşekkür!

Karar yazarlarını ölümle tehdit eden Alaattin Çakıcı, avukatı aracılığı ile yeni bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaretiyle gündeme gelen ve son günlerde yaptığı tehdit içerikli açıklamalarla medyada adı duyulan Alaattin Çakıcı’dan, Karar gazetesi yazarlarına yönelik yaptığı ölüm tehdidine ilişkin önemli bir açıklama daha geldi.

‘3 AY SÜREYLE ERTELEDİK’

Kırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç, Karar Gazetesi’nin Çakıcı hakkında yapılan haberi düzeltmesinden ötürü, ‘Çakıcı’nın dışardaki taraftarlarına yolladığı ölüm emrinin’ 3 ay süreyle ertelendiğini duyurdu. Can Sevinç, "Kendilerine Alaattin Çakıcı’nın avukatı olarak, doğru çizgiye geldikleri için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Çakıcı’nın avukatının gönderdiği mesaj şu şekilde:



YAZARLARA POLİS KORUMASI

Çakıcı, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimler öncesi AKP ve MHP tarafından kurulan "Cumhur İttifakı"na karşı yazılar kaleme aldıkları iddiasıyla 6 Karar yazarını ölümle tehdit etmişti. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Çakıcı'nın tehdit ettiği yazarlara koruma verdi. Gazete binasının önünde polis aracı bekletilmeye başlandı.

Karar’ın Çakıcı’nın daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerini “Erdoğan’a küstah sözler” başlığı ile haberleştirmesi ise ortamı iyice gerdi.

AÇIKÇA ÖLÜMLE TEHDİT

Çakıcı’ya ait olduğu iddia edilen twitter hesabından bunun üzerine şu satırlar paylaşıldı:

'Ömrümde zarar vereceğim adama hep önceden haber verdim. Başka ABD ve FETÖ'ye hizmet eden 24 Haziran seçimlerinde şer ittifakını destekleyen KARAR gazetesi sahibi Mehmet Aydın başta olmak üzere; İbrahim Kiras, Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı, Ali Bayramoğlu. Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerime 'abi vur de vuralım öl de ölelim' diyenlere kim beni seviyorsa çağrımdır. Yerine getirilsin. '

“ELİF ÇAKIR'A DOKUNMAYIN!”

'Elif Çakır kadın olduğu için ona dokunmayın! İnsan eleştirir ama küstah kelimesini onun bunun piçleri kullanır. Bu işten geriye dönen Alaattin'in anası kahpe olsun. Daha evvel de söyledim. Bu ülkede kimin gücü varsa beni öldürebilir.'