Dünya
03 Nis 2024 11:14 Son Güncelleme: 03 Nis 2024 11:17

Aktör Jean-Paul Vignon hayatını kaybetti

Shrek'te sesiyle rol alan ikonik aktör Jean-Paul Vignon 89 yaşında hayatını kaybetti.

Fransız seslendirme sanatçısı ve aktör Jean-Paul Vignon 89 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesi, Vignon'un 22 Mart'ta Beverly Hills'te karaciğer kanserinden öldüğünü duyurdu.

ABD'li aktör, seksen yıllık kariyerine 1963'te stand-up komedyeni Woody Allen'ın açılışıyla New York'ta başladı ve Atlantik'in her iki yakasında devam etti.

Shrek'te (2001) Mutlu Adamlardan birini seslendirdi ve Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel'in başrol oynadığı 2009 romantik komedisi 500 Days of Summer'ın anlatıcı sesi oldu.

Oyunculuk çalışmalarının yanı sıra Vignon başarılı bir şarkıcıydı. Columbia Records ile anlaşarak ilk ABD albümü Çünkü Seni Seviyorum'u 1964'te çıkardı.

Bir Pazar gecesi CBS varyete programında genç Liza Minnelli ile düet yapmak için rol aldı ve programda toplam sekiz kez yer aldı.

1994'te Los Angeles Times, Vignon hakkında şöyle bir profil yazdı: 'Vignon, Amerika'nın romantik, şarkı söyleyen Fransız imajını yerine getirdi.

'İronik bir şekilde, sesini Maurice Chevalier ve Gilbert Bécaud gibi ünlü Galya şarkıcılarıyla karşılaştırmak yerine Vignon, Bobby Darin tarzı bir sese sahip olduğunu, hızlı ve tutkulu ya da yumuşak ve yavaş şarkı söyleyebildiğini söylüyor.'