Politika
04 Haz 2021 13:17 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 13:27

Son ankette iki partiye büyük şok! Baraj altında kalıyorlar...

Aksoy Araştırma’nın gerçekleştirdiği ‘Türkiye Monitörü’ anket araştırmasının sonuçlarına göre iki parti yüzde 10’un altında oy oranı ile baraj altında kaldı.

Aksoy Araştırma’nın haftalık olarak yaptığı ‘Türkiye Monitörü’ anket araştırmasının bu haftaki sonuçları açıklandı. ‘Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusuna yanıt veren seçmenlerdin yüzde 15,5’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti.

Buna göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 41,4 olurken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 41 seviyesinde görüldü. 

 Aksoy Araştırma’nın son anketinde iki parti baraj altında kaldı!

YÜZDE 9.1 OYLA…

Parti bazında bakıldığında ise Cumhur İttifakı'nda olan AK Parti yüzde 32,3 oy alırken MHP ise yüzde 9,1 oyla baraj altı kaldı.

Millet İttfakı'nda yer alan CHP ise yüzde 26,3 oy alırken İYİ Parti'nin oyu yüzde 13 olarak açıklandı. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,9'da kalarak barajı geçemedi.

Diğer yandan araştırmada, DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2,5, Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 1,7 Gelecek Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1,3 olarak kaydedildi.