Politika
05 Eyl 2022 13:05 Son Güncelleme: 05 Eyl 2022 13:27

Akşener'in seçim şarkısı Kürtçeden çalıntı mı? Benzeten de var hiç alakası yok diyen de

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'in seçim programları kapsamında kullandığı "Gözleri Yıldız Gibi Kaşları Hilal" şarkısıyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre şarkının Hozan Dino adlı bir şarkıcıya ait olduğu ve gerçek adının Kürtçe "Em Zarokên bê navin" olduğu belirtildi. Konu sosyal medyada da gündeme geldi. Bazı kullanıcılar iddiayı gerçekçi bulmazken, bazıları da gerçek olabileceğini savundu.

Türkiye, yavaş yavaş 2023 seçimlerine giderken partilerin miting programları ve seçim şarkıları da gündeme gelmeye başladı. İYİ Parti lideri Akşener'in danışmanı Murat İde tarafından yazılan ve 2018 yılında kullanılmaya başlanılan ''Gözleri Yıldız Gibi Kaşları Hilal'' şarkısı yeniden İYİ Parti'nin programlarında kullanılmaya başlandı. Ancak bu şarkıyla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

ASLI KÜRTÇE İDDİASI

"Gözleri Yıldız Gibi, Kaşları Hilal" şarkısının orijinalinin Hozan Dino adlı bir şarkıcıya ait olduğu ve parçanın gerçek adının Kürtçe "Em Zarokên bê navin" olduğu iddia edildi. Şarkıyla ilgili İYİ Parti cephesinden ya da şarkıcı cephesinden henüz net bir açıklama gelmemesine rağmen sosyal medya ikiye bölündü. Bazı kullanıcılar şarkının çalıntı olduğunu savunurken, bazıları da orijinal olduğunu dile getirdi.

KONGREDE DE KULLANILDI

Çıktığı günden itibaren İYİ Partililer tarafından sevilen ve sahiplenen şarkı, partinin olağan ve olağanüstü kongrelerinde de Akşener'in kürsüye çıktığı sırada kullanıldı.