Gündem
15 Haz 2023 21:47 Son Güncelleme: 15 Haz 2023 21:57

Akşener'in eski danışmanından zehir zemberek sözler: "Pensilvanya'nın adamları yönetiyor"

Genel seçimlerde oy oranını yükseltemeyerek hedefte olan İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Akşener'in eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli, partinin 'FETÖ tarafından yönetildiğini' öne sürdü. Partiyi Akşener'in yönetmediğini söyleyen Özvarinli, "Pensilvanya'nın adamları, partinin Genel Başkanlık makamında siyasi kararların yegane belirleyicileridir" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde umduğunu bulamayan İYİ Parti'de 'değişim' sesleri yüksele dillendirilirken İYİ Parti'de Olağan Kurultay'ın 24 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.

Seçim sonuçlarının sorumlusu olarak gösterilen Akşener'in eski danışmanından çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı.

"GENEL BAŞKANI PENSİLVANYA BELİRLİYOR"

Parti yönetiminde FETÖ yanlılarının söz hakkı sahibi olduğunu iddia eden Özvarinli, "Pensilvanya'nın adamları bir taraftan, Meral Akşener'in akraba-i taallûkatları diğer bir taraftan partinin Genel Başkanlık makamında siyasi kararların yegane belirleyicileridir" dedi.

PARTİYİ AKŞENER YÖNETMİYOR

Sözlerine devam eden Özvarinli şunları söyledi: Bu sebeple çok başlı bir siyasi parti olarak İYİ Parti'de her türlü tutarsızlığı gözlemlemek mümkün. Pensilvanya'nın adamları bir taraftan, Meral Akşener'in akraba-i taallûkatları diğer bir taraftan partinin Genel Başkanlık makamında siyasi kararların yegane belirleyicileridir.

Teşkilatların ve GİK'in her seferinde sudan çıkmış balık gibi şaşkınlıklar yaşamasının sebebi bu gölge kabineden dolayıdır."

SEÇİMDEN ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ

14 Mayıs seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlığını yapan Dr. Hasan Sami Özvarinli de seçim öncesinde istifa eden isimler arasındaydı.