Gündem
30 Mar 2019 08:35 Son Güncelleme: 30 Mar 2019 09:57

Akşener’in Erdoğan’a meydan okuduğu çantada neler var

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sert açıklamalarına yanındaki çantayı göstererek meydan okudu...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Manisa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak mitingdeki bir ayrıntı gözlerden kaçmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmanın bir bölümünde miting alanındakilere bir çanta gösterdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkında söylediği cezaevi söylemlerine tepki göstererek “Bu çanta Yassıada’ya giderken rahmetli Menderes’in, Zincirbozan’a giderken rahmetli Demirel’in, rahmetli Ecevit’in elindeydi. Bu çanta Mamak’a giderken rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in elindeydi. Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar’a giderken de Erdoğan’ın elindeydi. Pınarhisar’a giderken muktedirlere karşı boynunu eğmeyeceğini söyleyen Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Buradan huzurlarınızda sesleniyorum. 1 Nisan’ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak’a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim ölüme.” İfadelerini kullandı.

İŞTE O ÇANTANIN İÇİNDEKİLER

Akşener’in Mersin mitinginde gösterdiği çantanın içinde nelerin olduğu ortaya çıktı. Çantanın içinde beyaz bir yemeni, Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim olduğu görüldü. Çantanın içinde ayrıca iki adet elbise, seccade ve tespih de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alarak, "Şu anda senin iyi günlerin sen Erdoğan’a söylememiş olduğu sözleri söylemiş gibi yaptın, asıl fatura sana kesilecek” demişti.