Gündem
16 Kas 2020 09:16 Son Güncelleme: 16 Kas 2020 09:57

Akşener'den havuz medyasına 'istifa' tepkisi: "Bu kadar rezil olduklarını bilmiyorduk"

İyi Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında Berat Albayrak'ın istifasını haberleştirmeyen haber kanallarını ve sitelerini eleştirdiği konuşmasını Twitter hesabından yeniden paylaştı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını hükümete yakın kanallar ve haber sitelerinin vermemesiyle ilgili olarak, "Tüm havuz medyasını, Sayın Albayrak'ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün gazetecilik başarısından dolayı tebrik ediyorum. Biz medyanın Saray’a bağlı olduğunu biliyorduk ama, bu gerçeği, milletin huzurunda, olabilecek en rezil şekilde itiraf etmelerini, doğrusu beklemiyorduk" dedi. 

İyi Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında Berat Albayrak'ın istifasını haberleştirmeyen haber kanallarını ve sitelerini eleştirdiği konuşmasını Twitter hesabından yeniden paylaştı.  

"Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz?" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Bu vesileyle, iktidar medyasının hakkını da teslim etmeden geçmeyeyim. Tüm havuz medyasını, Sayın Albayrak'ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün gazetecilik başarısından dolayı tebrik ediyorum. Biz medyanın Saray’a bağlı olduğunu biliyorduk ama, bu gerçeği, milletin huzurunda, olabilecek en rezil şekilde itiraf etmelerini, doğrusu beklemiyorduk.

Türkiye'nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını, olanı biteni manşetten veriyor. Yabancı ekonomi kanalları, flaş haber olarak alt yazı geçiyor. Amerikan basını bile, başkanlık seçimini bırakıp, son dakika gelişmesi olarak Türkiye'ye bağlanıyor.Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok… Medyanın görevi, Türk milletine haber vermektir. Elbette, medya kanalları arasında görüş farklılığı olur. Ama ayyuka çıkmış bir haberi gizlemek olmaz. Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz? Türk milletinin haber alma özgürlüğüne, bu kadar mı kastettiniz? Yazıklar olsun."