Politika
23 Mar 2021 11:11 Son Güncelleme: 23 Mar 2021 11:42

Akşener'den Erdoğan'a 'manşet' salvosu! Onlar manşet atıyor, sen gereğini yapıyorsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'gazete manşetleri' ile yüklendi. Akşener, Erdoğan'ın geçmişte söylediği "Gazete manşetleri ile bize istikâmet veremezler" sözünü hatırlatarak TCMB Başkanı değişiminin iktidara yakın gazetelerin manşeti ile gerçekleştirildiğini söyledi.

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın gece yarısı görevden alınması ile başlayan süreçle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dikkat çeken bir konuşma yaptı. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte söylediği sözleri hatırlatarak, Naci Ağbal'ın iktidara yakın gazetelerin manşetleri ile görevden alındığını söyledi. 

Meral Akşener, bugün İYİ Parti grup konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan değişimini ele aldı. Akşener, başkan değişiminin iktidara yakın gazetelerin manşeti ile gerçekleştirildiğini öne sürdü. 

Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte söylediği "Gazete manşetleri ile bize istikâmet veremezler" sözünü hatırlatarak "Şimdi bakıyorum da onlar sabah manşet atıyor, sen akşamına gereğini yapıyorsun. Nerede nereye...." dedi.

Meral Akşener'in konuşmasının o bölümünden satır başları şöyle:

AYNI GAZETENİN YAZARI EN YENİ BAŞKAN OLDU

"Dört buçuk aylık merkez bankası başkanını yiyen süreçte bu defa ilginç bir şey oldu. Cuma sabahı iktidara yakın bir gazete başlık atıp 'Faiz arttırımına dezgah' dedi. Aynı günün gecesinde yeni başkan gitti aynı gazetenin yazarı en yeni başkan oldu."

SABAH MANŞET ATIYORLAR, AKŞAMINA GEREĞİNİ YAPIYORSUN

"Vay be işe bakar mısınız sayın Erdoğan bir zamanlar gazete manşetleri ile bize istikâmet veremezler, diyordun. Şimdi bakıyorum da onlar sabah manşet atıyor, sen akşamına gereğini yapıyorsun. Nerede nereye...."

MANŞETLERE EĞİLE EĞİLE GİDİYORSUNUZ

"Manşetlerle vuruşa vuruşa geliyordunuz manşetlere eğile eğile gidiyorsunuz. Yolun açık olsun vesileyle Çiçeği burnunda Merkez Bankası başkanı uyarmak istiyorum görünen o ki şimdiden o koltuğa yeni talipliler var. Hocam dikkatli ol.