Politika
28 Nis 2021 11:04 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 11:24

Akşener’den Erdoğan’a çok sert ‘Biden’ tepkisi

İYİ Parti lideri Akşener, ABD Başkanı Biden'ı 1915 olayları hakkında 'soykırım' ifadesini kullanması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden’a yeterli cevabı veremediğini söyledi.

İYİ Parti lideri, Erdoğan'ın "oturduğu koltuğun cddiyetiyle özür dileyip ülkeyi seçime getirmesi gerektiğini" söylerken "Ya saray sefasını bırakıp işini yap, ya da sandık gelsin, biz gerekeni yapalım" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Bir baktık ki kafası bozulana posta kovmakla övünen dünya lideri gitmiş, yerine pek bir minnoş Mr. Erdogan gelmiş. Rüzgar esse atarlanan Sayın Erdoğan, çıkıp da 'Eyy Biden, sen kimsin' çekmek yerine, 'Sayın Biden' demekle yetinmekle kalmış. Milletimiz için ar meselesi olan bu meselenin aslında Sayın Erdoğan için haziranda yapılacak görüşmenin maddelerinden biri olduğunu da öğrenmiş olduk. Oysa Türk milleti tarihine atılan çamura karşı devletin başından dirayetli bir duruş bekliyordu. Rıza Zarrab için seferber olanların, en azından bir nota vermesini bekliyorduk, müzik notasına bile razıydık. Kürecik ve İncirlik üslerine karşı bir hamle bekliyorduk. Güvenlik ve işbirliği protokollerini masaya yatırmasını bekliyorduk. Sayın Erdoğan ise Biden'a kibarca sitem edip, Ermenistan'a yaptırım sinyali verdi. Sayın Erdoğan yemezler, Ermenistan bu yalanı 100 yıldır söylüyor.

"Özür dile ve memleketi seçime götür"

Akşener, bu sözlerinin erken seçim çağrısını tekrarladı:

Sayın Erdoğan, ya oturduğun koltuğun ciddiyetiyle, durumun gereğini yap ya da beceriksizliğini kabul et, özür dile ve memleketi seçime götür. Ya saray sefasını bırakıp işini yap, ya da sandık gelsin, biz gerekeni yapalım.

İYİ Parti lideri, hükümetin 17 günlük tam kapatmaya gitmesine rağmen bir destek paketi açıklamamış olmasına tepki gösterdi ve "Kapanıyoruz demekle olmaz. Tam kapanma destek paketi açıklayın. Düzenli geliri olmayanlara acil destek sağlayın" dedi.