Gündem
11 Mar 2022 10:48 Son Güncelleme: 11 Mar 2022 11:25

Akşener’den Ahmet Hakan’a ‘Tansu Çiller’ yanıtı! ‘Benim aklıma Erdoğan geliyor…’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'te gündemi değerlendirdi. Akşener, Ahmet Hakan'ın kendisi ile ilgili yazdığı "Tansu Çiller" yazısına da yanıt verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat’te konuştu. Ahmet Hakan'ın, kendisi ile ilgili yazdığı ‘Tansu Çiller’ yazısına değinen Akşener, “Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor” dedi.

FOX binasına gelmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aradığını belirten Akşener, “Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini, vatandaşlardan çok zorunlu olmadıkça bugün yarın trafiğe çıkmamasını rica etti” dedi.

Yine bu kış İstanbul’da yaşanan önceki yoğun kar yağışındaki koordinasyonsuzluğu ve sonucunda yaşanan mağduriyetleri hatırlatan Akşener, “Karayollarında iktidar-muhalefet diye bakılmaz. Muhalefet iktidardan, iktidar muhalefetin sisteminden güç insanların zararından artı değer devşirmesi doğru değildir. Bu defaki karda umarım koordinasyon oluşur. Sahadaki inşalardan Allah razı olsun. Felaketlerde zorluklarda afetlerde bu tür kolektif çalışmayı gerektiren zamanlarda biz geçtiğimiz karda yanlışlıklar zinciri gördük. Bu sefer öncesinden de bilgilendirildiği için vatandaş inşallah böyle bir şey olmaz. Yüksek katlarda da bu işin koordinasyonlu yürümesini eski bir bakan olarak söylüyorum” diye konuştu.

"TÜRKİYE BU YAPILAN İŞİN YANLIŞLIĞI KONUSUNDA BİR TUTUM ALMALI"

Akşener Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye için, “Buradaki yapılan iş yanlış. Türkiye bu yapılan işin yanlışlığı konusunda bir tutum almalı. Biz eğer buraya göz yumarsak yarın Çin’de benzer bir yönetim anlayışı var onun neticesinde Asya Pasifik’te neler olacağını anlayamayız” diye konuştu. Akşener şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Putin'in karşısında yaptırımların yanında yer almalıydı ama Türkiye'nin dış politikası kişisel bir dış politika olduğu için ve dış politika iç politikanın da bir malzemesi olduğu için asimetrik bir ilişki var. Enerjini önemli bir noktasını bağlamışsınız bütün yumurtaları aynı sepete koymuşsunuz. Bu bir yanlışsınız. Putin'in karşısında ağzınızı açamıyorsunuz. Bu dış politika çok problemli dış politika. Ukrayna olan ilişkinizin silah ve savunma sanayinizin önemli bir partneri. Şimdi dengede götürebilirsiniz ona itirazım yok Ama bir yandan SİHA, İHA'yı satacaksınız, onun yanındayız biz destekliyoruz, ama diğer taraftan birilerini göndereceksiniz Rusya'ya, Putin'den özür dilemek midir artık ne olduğunu anlamadım televizyonlara çıkacaklar İHA'ları SİHA'ları tarıma su atmak için gönderdiğinizi söyleyeceksiniz. Buna dünya güler. Bu asimetrik ilişki nedeniyle bir şey yapamazsınız. Dengeli politikasını götürmekle alakalı bir sıkıntı yok. Ukrayna'ya yönelik haksız bir işgal var biz ne yapabildik? Bu asimetrik ilişkide hiçbir şey yapamadık. Tavşan kaç tazı tut' böyle bir anlayış olamaz. Bizim belli tavırları koyabilmemiz lazım."

"BİR SAVAŞ BİZİM NE HALDE OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ"

Zeytin düzenlemesini sert bir dille eleştiren ve çiftçinin durumuna değinen Akşener, şöyle konuştu:

"Biz sizinle epeyi program yaptık ve her programda tarım konuştuk. Bu savaşta ortaya ne çıktı? Bizim Rusya'ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ukrayna'ya da ayçiçek bağımlılığımız ortaya çıktı. Çiftçi pahalıya ürettiği için üretimden çekildi. Türkiye her türlü üretimden ve özellikle tarım üretiminden çıktı. Koronavirüs nedeniyle ders alırlar zannetmiştik. Gıdaya ulaşım bir milli güvenlik sorunudur diye inanarak konuşmuşuz ve bunun üstüne sen zeytini ortadan kaldırıyorsun. 300-500 yıllık ağaçları söküp maden çıkaracaksınız, sonra onu yerine koyacaksınız. Bunun böyle olabileceğini söylemek bize, Türkiye'de yaşayan herkese hakarettir. Milletin adamıydı yandaşın adamı haline geldi. Kendisine önerilen her şeye "tamam" diyor ve yürüyor. Tarımı ve ekonomiyi yönetenlere baktığınızda durum içler acısı.

Tarım Bakanı gitti, yıllardır tarım zararlısı olduğunu söylüyorduk. Yeni gelen bakan umuyorum ki giden arkadaşın yakıp yıktığı her bir konuyu yeniden gündeme alır, çiftçiye ve tarım üreticisine destek olur. Bu bakının çok hızlı bir şekilde nisan ayında verecekleri gübrenin yarısını devlet karşılar ve çiftçi gübresini atar. Aksi takdirde bir savaş bizim ne halde olduğumuzu gösterdi."

 "ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Erdoğan çıkıp 'milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı' demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız 'bay uzman'" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN DOKTORLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Akşener, Erdoğan'ın doktorlarla ilgili açıklamasını da sert bir dille eleştirdi; "En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002'de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti. Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. 'Giderlerse gitsinler' diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş" dedi.

Akşener, "Erdoğan iktidara ilk geldiğinde doktorların hiçbir işe yaramadığını, iğnelerini hemşirelere yaptırdığını söylemişti. Hemşire ve doktorları karşı karşıya getirmek istedi. Halbuki koronavirüste tüm sağlık çalışanlarının bizim için ne kadar önemli olduğunu gördük. Ama bu arkadaş böler" ifadelerini kullandı.

"ÇİLLER DEYİNCE BENİM AKLIMA TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR"

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısını canlı yayında Akşener'e gösteren İsmail Küçükkaya, Hakan'ın "Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi" dediğini aktardı. Bunun üzerine Akşener, "Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor" dedi.