Gündem
24 Eyl 2021 22:33 Son Güncelleme: 24 Eyl 2021 23:12

Akşener’den adaylık tartışmalarına son nokta! İlk kez bu kadar net konuştu!

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başbakan adayı olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını Liderler Özel programında Halk TV Canlı yayınında cevaplandırdı.

 Akşener, Millet İttifakı'nın seçim stratejisi ile ilgili açıklamalar yaptı.

 Akşener ilk kez net şekilde cumhurbaşkanlığına aday olmadığını söyledi. Akşener şöyle devam etti:

"Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Burada net bi şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım"

 Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hakkında konuşan Akşener, bu kararı beklediklerini ifade etti.

 Akşener, bu konuda şunları söyledi:

 "Merkez Bankası başkanları, büyük ekonomist Sayın Erdoğan'ın tezini ispatlamak üzere -faiz sebep, enflasyon sonuç biliyorsunuz- bu tezi ispatlamak üzere o sandalyeye oturtuldukları için... Bu faizin indirilmesi konusunda, puanı hakkında bir fikir edinemedik ama indireceğine dair bir kanaatimiz vardı"

 Merkez Bankası'nın bu kararı sonrası doların da yükseldiğinden bahseden Toktaş'ın bu gelişme sonrası elektrik ve doğalgaza beklenen zammı sorması üzerine Akşener, "Dolarla gelen her şey zamlanacak. O, enflasyonu kaldıracak havaya. Dolayısıyla faiz indiriminin de anlamı olmayacak" dedi.