Gündem
03 Tem 2013 15:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

AKŞAM'LA YOLLARI AYRILAN YAZARDAN SERT SÖZLER! KENDİLERİNİ KESECEK BIÇAĞI YALIYORLAR!

1 Temmuz'da yazılarına son verilen Akşam yazarı Hüsnü Mahalli "Ben 30 yıldır hiç değişmedim" dedi.

TMSF’nin el koyduğu ve Genel Yayın Yönetmenliğine Mehmet Ocaktan’ın getirildiği Akşam gazetesi, özellikle Türkiye ’nin Suriye politikalarına muhalif yazılarıyla bilinen Hüsnü Mahalli’yle 1 Temmuz’da yollarını ayırmıştı.
 İnternethaber’den Nesrin Yılmaz’a konuşan Mahalli, yeni Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’la eski arkadaş olduklarını, Yeni Şafak’ta birlikte çalıştıklarını ve atılma kararını kendisinin arayıp bildirmesini beklediğini söyledi. Mahalli, durumu ona kendisinin anlatmasını beklediğini belitmişti.
 
"MEHMET OCAKTAN BENİ HALA ARAMADI"
 
Hüsnü Mahalli Mehmet Ocaktan’dan daha sonra bir telefon alıp almadığı sorusuna "Hayır, beni aramadı" diye cevap verdi.
 
Daha önce Yenişafak, TVnet ve TRT’de çalışan Hüsnü mahalli ne oldu da o mahalleden kovuldu, bu soruya "Onlara sormak lazım" diye yanıt veren Mahalli şunları söyledi:
 
"Ben ortadayım, herkes beni biliyor. Okuyucular, izleyiciler, gazeteciler beni biliyor. Dönek, yalaka değilim, kişiliğimden inançlarımdan asla taviz vermedim. 30 yıl önce neysem şimdi de o’yum. Ben değişmedim, bunu değişenlere sormak lazım."
 
KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM
 
"AKP’nin dış politikasına yüzde yüz karşı olduğum ve yalanlarını korkmadan yazdığım için yasaklandım. 30 yıldır gazeteciyim, bedeli ne olursa olsun yazmaya devam edeceğim" diyen Hüsnü Mahalli’nin yazmayı düşündüğü bir yer var mı, ya da kendisine teklif geldi mi? Ünlü gazeteci mücadelesine devam edeceğini şöyle anlattı:
 
"Aklımda bir sürü şey var ve bana gelen bir sürü teklif de var. Ama karar vermiş değilim, şu an düşünüyorum. Biraz dinlenmek ve yazdığım kitaba yoğunlaşmak istiyorum. Ama sonunda mutlaka yazacağım. Mücadeleye devam edeceğim, şu andaki çizgim neyse aynısını koruyacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın."
 
Twitter’da "Akşam’dan atılmamalı sevinen demokrasi özürlüsü olanlara ve korkudan destek vermeyen dönek ve yalakalara teşekür ediyorum." diyerek sitemini dile getiren Mahalli’nin bu sitemi kimeydi, Mahalli şunları söyledi:
 
KORKTUKLARI İÇİN ARAMAYANLAR VAR
 
"Benden nefret edenleri, sevmeyenleri elbette anlıyorum. Şu anda AKP çizgisinde olanlar, bir zamanlar bana hayrandı. Ben AKP’nin dış politikasını desteklediğim zamanlar, ben onlar için inanılmaz dosttum ve inanılmaz bir gazeteciydim, objektiftim, dürüsttüm. Ama ben AKP’nin dış politikasını eleştirmeye başlayınca onların hepsi ters döndü, bana küfür edenler ve sert şekilde eleştirenler de bu insanlar. Bu enteresan bir tavır, ben değişmedim ki, Yine Suudi arabistan düşmanıyım, yine Katar düşmanıyım... Ben bu coğrafyanın bütün halklarının dostuyum, Türk’üyle, Arabıyla, Sünnisi Alevisiyle, Kürdüyle herkesin dostuyum."
 
"Bir de AKP’den, hükumetten korktuğu için benden uzak durunlar var. Benim de sitemim onlara. Onlar da kendilerini biliyorlar zaten."
 
Medyanın geleceğini iyi görmüyorum diyen Mahalli yaşanan tasviye sürecini de şöyle değerlendirdi:
 
KENDİNİ KESECEK BIÇAĞI YALAYAN YALAKALAR
 
"Medya kötü gidiyor, medyanın kısa vadede de kendine geleceğini sanmıyorum çünkü hükumetin uyguladığı yöntemleri biliyoruz, bunları tek tek anlatmaya gerek yok. Fakat benim en çok üzerinde durulması gerektiğini düşündüğüm konu, medyada giderek sayıları artan dönek ve yalaka tehlikesidir. Kendini kesecek kasabın bıçağını yalayacak kadar yalaka insanlar var medyada. Bunlar azalmadığı çoğladığı sürece medyanın düzelme şansının olduğunu düşünmüyorum. Gerçekleri görmek gerekiyor, bir süre daha böyle gideceğini görmek lazım. Ama bir de şu var, bu Türkiye’ye bağlı değil, bu bölgesel bir sorun, emperyalizmin bu coğrafyaya yönelik saldırıları içinde bu da var. Medyayı, akademisyenleri, aydınları kontrol altına almak da buna dahil. Tarih şunu kanıtlamıştır ki, her zaman onurlu insanlar kazanır."