Gündem
14 Nis 2014 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Akşam'ın o haberine işadamından yalanlama: Bu çağda kaset mi kaldı?

New York'ta Ali Baba adlı bir restaurantın sahibi Ali Rıza Doğan CHP ile Cemaat arasında kuryelik yaptığı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kaset taşıdığı iddialarina yanıt verdi.

Akşam gazetesi yayın koordinatörü Murat Kelkitlioğlu'nun Cumartesi günü gazetenin sürmanşetinden yansıtılan haberinde Dışişleri'ndeki gizli Suriye zirvesine ilişkin kasedin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kurye ile ABD'den gönderildiği iddia edildi.

Haberde Kılıçdaroğlu'nun internete sızdırılmadan önce dinlediği yasadışı ses kaydının kuryesinin New York'un ünlü restoran işletmecisi Ali Rıza Doğan olduğu öne sürüldü.

İddialar üzerine Ali Rıza Doğan bir açıklama yaptı. İşte, iddiaların yalanlandığı açıklama:

"Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu’nun kaleme aldığı ve Akşam gazetesinin 12 Nisan 2014 tarihinde manşetten yayınlanan “Kılıçdaroğlu’na kayıtları kim dinletti?” başlıklı yazısı gerçekleri yansıtmaktan çok uzak, hayali ve kurgusal bir yapıdadır.

Söz konusu yazıda, Dışişleri Bakanlığı’mızda Suriye’de bulunan ve Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili özel görüşmenin gizli ses kayıtlarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na birilerinin talimatı ile benim götürdüğüm iddia edilmekte, benim için “kuryelik yaptı” iftirasında bulunulmaktadır.

BU ÇAĞDA KASET Mİ KALDI?

Öte yandan içinde bulunduğumuz dijital çağda, kaset kaydı ve taşıması gibi bir kurgu son derece mantıksız bulunmaktadır. Türkiye’de yapılan bir ses kaydı kasete kaydedilip, Amerika’ya gönderilecek. Sonra aynı kaset alınıp tekrar Türkiye’ye getirilecek. Teknoloji bu kadar ilerlemişken, bu hayali kurguya çocuklar bile güler. Böyle gizli bir toplantıyı dinleyen ve kaydeden teknolojiye sahip kişiler, zaten tek tuşla istedikleri yere gönderir.

ARAŞTIRMA YAPTIM YALANI

Ayrıca aynı yazıda, “Araştırdım, Doğan 13 Mart’ta yapılan toplantı sonrası Türkiye’de. Türkiye’den çıkış tarihi ise 17 Mart.” denilmektedir.

Böyle bir olayın hiçbir şekilde gerçekleşmemesi bir yana tarihler bile doğru değildir. Türkiye’ye 1 Mart’ta giriş yapıp, 9 Mart tarihinde de çıkış yaptım. Türkiye’de bulunduğum tarihler konusunda, ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden giriş-çıkış kayıtlarıma ulaşılabilir. Ayrıca pasaport kopyalarımda da Türkiye’ye geliş-gidiş tarihlerim yer açıkça görülmektedir.
Belirttiğim tarihlerde Türkiye’de bulunma sebebim ise; şahsıma ait bir arazinin satış işlemleri içindir. Bununla ilgili tapu ve noter kayıtlarını da açıklamanın sonunda görebilirsiniz.

Söz konusu yazıyı kaleme alan kişi, gazetecilik ve ahlak ilkelerini dikkate almamıştır. Beni kesinlikle aramamıştır. Araştırma yapmamıştır. Masa başında hayali bir yazı üretmiştir. Bu şahsı ve yazıyı yayınlayan gazeteyi şahsım adına kınıyorum. Avukatım tarafından gerek Murat Kelkitlioğlu’na gerekse yazının yayınladığı gazeteye karşı hukuki işlemler başlatılacaktır.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ali Rıza Doğan"