Gündem
29 Eki 2014 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Akşam'ın manşetine zehir zemberek yalanlama: Şizofrenik dünyalarında...

Ramazan Akyürek, Akşam gazetesinin bugün yayınlanan 'Mersin'de MİT Provası' başlıklı haberi yalanladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, avukatı Adnan Şeker aracılığıyla Akşam gazetesinde yayınlanan 'Mersin'de MİT Provası' başlıklı haberi yalanladı.

Haberde Akyürek hakkında ortaya atılan iddiaları hayal ürünü olarak değerlendiren Av. Şeker, yazılı açıklamasında bazı tespitlerde bulundu. Akyürek'in haberde belirtildiği şekilde bir plandan bilgisi olmadığını kaydeden Şeker, "Haberde belirtilen kişilerle de hiçbir bağı ve tanışıklığı yoktur. Gerçek dışı iddialarla müvekkilimin Mersin'de polislere karşı yapılan algı operasyonu ile ilişkilendirilmeye çalışılması, müvekkilim ve istihbarat dairesi eski çalışanları hakkında Ankara'da yapılması planlanan operasyon ile ilgili olarak belli yerlere mesaj verme ve algı oluşturma amacından başka bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberde ahlaki hiçbir değerlendirmenin olmadığını kaydeden Akyürek'in avukatı, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yaptıkları yüzlerce haberi yalanlanan, menfaatleri için herkese her iftirayı atmayı mübah gören, kafalarını 'Paralel' ile bozan bazı basın yayın organları tarafından 'karanlık dehlizlerde' mahallenin çocukları tarafından üretilen operasyon amaçlı senaryoların ürünüdür. Hak ve hukuk tanımayan bu kişilerin şizofrenik dünyalarında kurguladıkları hayal ürünü iddialarını, haber adı altında sunmaları ve insanlara iftira atmaları gazetecilik adına utanç vesikası olarak tarihte yerini alacaktır."

İşte Akşam'ın bugünkü haberi: